Πολιτική

Εκλογές 2023: Γκρίνια στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παπαδημούλη και τα πρόσωπα που προτείνει

Εκλογές 2023: Γκρίνια στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παπαδημούλη και τα πρόσωπα που προτείνει
Σε τεταμένο κλίμα η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την συζήτηση, αλλά και την… όρεξη πολλών στελεχών για την …αλλαγή που ευαγγελίζονταν πριν τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας.  Ο πρώτος που δημόσια άνοιξε το θέμα ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ανανέωσης στο ΣΥΡΙΖΑ με νέα πρόσωπα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Η τοποθέτηση ωστόσο του Δημήτρη Παπαδημούλη τον έφερε αντιμέτωπο με τους… προεδρικούς και πρώτα – πρώτα με την Ρένα Δούρου και τον Νίκο Παππά που έσπευσαν να δώσουν απάντηση και να υπερασπιστούν τον Αλέξη Τσίπρα.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να ισορροπήσουν στις νέες συνθήκες για το κόμμα, ωστόσο ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, με το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος να είναι εξαιρετικά τεταμένο, αναμένεται να λάβουν θέση στο ζήτημα της αλλαγής ηγεσίας. Άλλωστε αναμένεται να συζητηθούν παράλληλα και οι ενδεχόμενες διορθωτικές κινήσεις στην εικόνα και τον προγραμματικό λόγο του κόμματος με αρκετές προτάσεις να κατατίθενται δημόσια, προκαλώντας, σε ορισμένες περιπτώσεις, νέες εστίες έντασης.

ӕщƁ(ʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKNISSI)

Παπαδημούλης: Μπροστά τα νέα πρόσωπα

Την «φωτιά» που άναψαν τα εκλογικά αποτελέσματα στην Κουμουνδούρου πυροδότησαν οι δηλώσεις Παπαδημούλη.

«Η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης στο Action 24. Επιπλέον, ο Ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι πρέπει «να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να διοργανώσουμε την ανασύνταξή μας».

Η τοποθέτηση του κ. Παπαδημούλη προκάλεσε, ωστόσο, την οξεία αντίδραση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ρένας Δούρου που έκανε λόγο για «αηδιαστικές δηλώσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments