Διεθνή

Σι: Κίνα και Ρωσία πρέπει να συσφίξουν και άλλο τις σχέσεις τους

Σι: Κίνα και Ρωσία πρέπει να συσφίξουν και άλλο τις σχέσεις τους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Κινέζος ηγέτης κατονόμασε τα Ηνωμένα Έθνη, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης με επίκεντρο την ασφάλεια, το μπλοκ των αναδυόμενων αγορών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής,

Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τη Ρωσία να βοηθήσει στην ενίσχυση των δεσμών των χωρών τους σε πολυμερείς ομάδες, αφού και οι δύο χώρες, Κίνα και Ρωσία, επιδιώκουν να ανατρέψουν μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στο εσωτερικό της οποίας απομονώνονται ολοένα και περισσότερο.

«Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά η μία την άλλη σε ζητήματα βασικών συμφερόντων και να ενισχύσει τη συνεργασία σε πολυμερείς τομείς», είπε συγκεκριμένα ο Σι στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν την Τετάρτη στο Πεκίνο.

Ο Κινέζος ηγέτης κατονόμασε τα Ηνωμένα Έθνη, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης με επίκεντρο την ασφάλεια, το μπλοκ των αναδυόμενων αγορών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής, καθώς και την G20 ως μέρη όπου το Πεκίνο και η Μόσχα θα μπορούσαν να συνεργαστούν καλύτερα.

Ο Ρώσος ηγέτης υιοθέτησε ουσιαστικά την γνώμη του Σι, λέγοντας: «Η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κίνα για να προωθήσει τη διαδικασία της πολυπόλωσης του σημερινού κόσμου και να εδραιώσει την παγκόσμια τάξη που θα βασίζεται πραγματικά στο διεθνές δίκαιο».

Αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος που περιλαμβάνει αντίπαλες ομάδες, οι οποίες διχάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση τους απέναντι στον πόλεμο του Κρεμλίνου στην Ουκρανία και τις εδαφικές διεκδικήσεις του Πεκίνου επί της Ταϊβάν, καθώς και τις αμφιλεγόμενες οικονομικές πρακτικές.

Ο Σι προσπαθεί να επαναπροσανατολίσει τις παγκόσμιες υποθέσεις μακριά από το δυτικό μπλοκ συμφερόντων για να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου η Κίνα θα μπορεί να επεκτείνει τα συμφέροντά της χωρίς να φοβάται την απειλή οικονομικής ή στρατιωτικής πίεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments