Διεθνή

Ιαπωνία: Περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία

Ιαπωνία: Περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, υιοθετεί η Ιαπωνία

Περαιτέρω κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, υιοθετεί η Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο. Το Τόκιο με αυτή την κίνηση συντάσσεται με τη δέσμευση που ανέλαβαν τα κράτη-μέλη της G7 στη σύνοδό τους στη Χιροσίμα (δυτική Ιαπωνία) στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Η Ιαπωνία θα προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων, πιο συγκεκριμένα στο πάγωμα των πόρων 17 Ρώσων πολιτών και 78 ρωσικών οργανισμών και εταιρειών, καθώς και στην απαγόρευση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών σε 80 ρωσικές οντότητες.

Οι απαγορεύσεις των εξαγωγών αφορούν προϊόντα προοριζόμενα για εταιρείες που συνδέονται με το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, καθώς και τους τομείς των υπηρεσιών στις κατασκευές και στη μηχανική.

Τα μέτρα ανακοινώνονται καθώς άλλα μέλη της G7 –οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Βρετανία– ήδη κλιμάκωσαν τις δικές τους κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεκαπέντε μήνες μετά τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Ιαπωνία «καταδικάζει» την πρόθεση της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία και καλεί αυτές τις δύο χώρες «να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες που επιδεινώνουν τις εντάσεις», ανέφερε ακόμη ο Ματσούνο.

Η Μόσχα άρχισε να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές στη λευκορωσική επικράτεια, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Μινσκ. Η απειλή της Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ποτέ», πόσο μάλλον ή ίδια η χρήση τους, επανέλαβε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments