Policy Briefs

Μ. Βρετανία: Νέοι περιορισμοί για τους ξένους φοιτητές

Μ. Βρετανία: Νέοι περιορισμοί για τους ξένους φοιτητές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/AP PHOTO//Reuters

Οι ξένοι φοιτητές θα μπορούν να φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο εάν συμμετέχουν σε ερευνητικά, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Αυτό προβλέπουν οι προτάσεις της υφυπουργού Εξωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα για τους φοιτητές από το εξωτερικό που φέρνουν μέλη της οικογένειάς τους ώστε να ζήσουν μαζί τους.

Οι στατιστικές για τη μετανάστευση «ανέδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση του αριθμού των εξαρτώμενων μελών που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τους διεθνείς φοιτητές», σημείωσε η Μπρέιβερμαν. Σχεδόν 136.000 θεωρήσεις δόθηκαν σε μέλη οικογενειών χρηματοδοτούμενων φοιτητών το 2022. «Πρόκειται για μια υπερ-οκταπλάσια αύξηση από 16.000 το 2019», πρόσθεσε.

Ορισμένα από τα άλλα μέτρα που συζήτησε περιλαμβάνουν την κατάργηση των απαιτήσεων συντήρησης για τους φοιτητές και τα εξαρτώμενα μέλη, τη βελτίωση της δραστηριότητας επιβολής της νομοθεσίας και την κατάργηση της δυνατότητας των φοιτητών να «μεταπηδούν από τη φοιτητική διαδρομή σε διαδρομές εργασίας πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι που βλέπουμε να τίθεται σε ισχύ αυτή η πολιτική και να τερματίζεται το δικαιώμα των φοιτητών να φέρνουν μαζί τους εξαρτώμενα μέλη για όσους παρακολουθούν μεταπτυχιακά προγράμματα διδασκαλίας», δήλωσε η Ανν Μαρί Γκράχαμ, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου για τις Διεθνείς Φοιτητικές Υποθέσεις.

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια εποχή που το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί κορυφαίο προορισμό για φοιτητές από όλο τον κόσμο και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να καλωσορίσει τους διεθνείς φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ για τους φοιτητές που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 2024.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments