Διεθνή

ΔΝΤ: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γλυτώσει την ύφεση

ΔΝΤ: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα γλυτώσει την ύφεση

Πηγή Φωτογραφίας: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει ότι η βρετανική οικονομία θα αποφύγει να πέσει σε ύφεση φέτος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει ότι η βρετανική οικονομία θα αποφύγει να πέσει σε ύφεση φέτος.

Συγκεκριμένα, η βρετανική οικονομία θα αποφύγει την πτώση σε ύφεση φέτος, σύμφωνα με τις αναβαθμισμένες προβλέψεις για την ανάπτυξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Στην τελευταία του αξιολόγηση για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, το ταμείο με έδρα την Ουάσιγκτον τόνισε ότι η εγχώρια ζήτηση έχει αποδειχθεί πιο ανθεκτική από ό,τι αναμενόταν εν όψει της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Το ΔΝΤ πιστεύει τώρα ότι η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 0,4% φέτος, εν μέρει ως αποτέλεσμα των υψηλότερων μισθών, από την προηγούμενη πρόβλεψή του μόλις πριν από έναν μήνα για πτώση 0,3%. Η πιο θετική προβολή ήρθε παράλληλα με τις προειδοποιήσεις για μια «υποτονική» προοπτική για την ανάπτυξη και την απειλή που συνιστά η συνεχιζόμενη παγκόσμια αβεβαιότητα.

 Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ότι η τελευταία αξιολόγηση αντανακλά «ευνοϊκά» για το Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με άλλες χώρες της G7 κορυφαίων βιομηχανικών χωρών.

«Είναι πιθανό να δούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει καλύτερες επιδόσεις από τη Γερμανία, για παράδειγμα», είπε Κ. Γκεοργκίεβα.

Παρά την πιο αισιόδοξη αξιολόγηση, το ΔΝΤ ανέφερε ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει πεισματικά υψηλός τα επόμενα χρόνια και να επιστρέψει στον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας στο 2% στα μέσα του 2025, έξι μήνες περισσότερο από ό,τι είχε προβλέψει νωρίτερα φέτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments