Πολιτική

Άδωνις: Απάντηση – ράπισμα στο κρούσμα Κωνσταντινόπουλου για φόρους στα μερίσματα

Άδωνις: Απάντηση – ράπισμα στο κρούσμα Κωνσταντινόπουλου για φόρους στα μερίσματα
Την άμεση και σαφή απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη «εισέπραξε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινούπουλος

Την άμεση και σαφή απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη «εισέπραξε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινούπουλος, ο οποίος, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τον σύντροφό του κ. Παναγιώτη Δουδωνή, τοποθετήθηκε υπέρ της φορολόγησης των μερισμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε μνεία σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», που επικαλείται φορολογικές συστάσεις του ΟΟΣΑ, και με ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε τη φορολόγηση των μερισμάτων.

«Στα μερίσματα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα έχουν τον ίδιο συντελεστή (5%), ενώ πολλές χώρες όπως για παράδειγμα η Γαλλία, η Σλοβακία και η Κύπρος δεν επιβάλλουν φόρο κατά τη διανομή. Από την άλλη πλευρά η Ισπανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία φορολογούν τα μερίσματα με συντελεστή 15%, ενώ Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία με συντελεστές που κυμαίνονται μεταξύ 25%-30%», αναφέρεται στο δημοσίευμα και ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει στον προσωπικό του λογαριασμό: «Σας αφήνω εδώ το δημοσίευμα για την φορολογία στην Ευρώπη, σε συνέχεια της συζήτησης μας. Σκεφθείτε το πχ της Coca Cola με 645 εκ κέρδη που εσείς φορολογείτε με 5%».

Η νέα αυτή πρόκληση στην κοινή λογική δεν έμεινε αναπάντητη, αφού ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τι είναι πραγματικά μέρισμα και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα:

«Α) αυτός είναι φόρος στο μέρισμα δηλ. στην διανομή των κερδών, δεν είναι ο φόρος επί των κερδών, β) αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε τον ίδιο ή και μεγαλύτερο συντελεστή από γειτονικές και άρα ανταγωνιστικές σε μας Οικονομίες; Και πώς θα ισοφαρίσετε το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που θα δημιουργούσε η αύξηση του πχ στο 15% και που θα οδηγούσε πολλούς να επιλέγουν ως έδρα τους τις άλλες χώρες;», τόνισε εμφατικά ο Α. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι την πολιτική της φορολόγησης των μερισμάτων εγκαινίασε το πρωί ο κ. Παναγιώτης Δουδωνής. Ο υποψήφιος βουλευτής είπε πως θα υπάρξει φορολόγηση των μερισμάτων με 5% για ποσά έως 50.000 ευρώ, 10% για ποσά από 50.000 ευρώ  μέχρι 100.000 ευρώ και 10% – 15% για ποσά από 100.000 ευρώ και άνω.

Όταν ερωτήθηκε ποιο θα είναι συγκεκριμένα το ποσοστό φορολόγησης για τα κέρδη από 100.000 και άνω απάντησε: «τώρα θα παίξουμε την κολοκυθιά» και όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι είναι σοβαρό ζήτημα για έναν επιχειρηματία η διαφορά του 5% από το 15% σημείωσε ότι θα είναι το υψηλότερο ποσοστό που ανέφερε, δηλαδή το 15%…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments