Nέα της αγοράς

Έπεσε η αξία του Twitter μετά την εξαγορά του από τον Μασκ

Έπεσε η αξία του Twitter μετά την εξαγορά του από τον Μασκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η αποτίμηση του Twitter έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προσωπικό της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν ενώ διαπραγματεύονταν δημόσια με αποζημίωση που περιλάμβανε δικαιώματα αγοράς μετοχών.

Ηαξία του Twitter έχει πέσει σχεδόν κατά τα δύο τρίτα από τότε που ο Ίλον Μασκ εξαγόρασε την εταιρεία τον περασμένο Οκτώβριο, παραδέχτηκε ένας από τους μοναδικούς εναπομείναντες εξωτερικούς επενδυτές της εταιρείας.

Η Fidelity, η οποία είναι διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που κατείχε μικρό μερίδιο στο Twitter αξίας περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την εξαγορά της επιχείρησης από τον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ότι το μερίδιό της αξίζει τώρα λίγο λιγότερο από 6,6 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα αποτιμούσε τη συνολική αξία της εταιρείας, η οποία πλέον ονομάζεται επίσημα X Holdings Corp, σε μόλις 14,75 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, Guardian.

Η αποτίμηση του Twitter έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το προσωπικό της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν ενώ διαπραγματεύονταν δημόσια με αποζημίωση που περιλάμβανε δικαιώματα αγοράς μετοχών. Ο Μασκ προσφέρθηκε να αποτιμήσει αυτές τις επιλογές σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal, μια παραδοχή ότι η αξία της εταιρείας είχε μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τότε που ανέλαβε.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter το 2022, ο Μασκ έχει θεσπίσει ένα κύμα αλλαγών σε κλίμακα σπάνια για μια εταιρεία με το μέγεθος και τον αντίκτυπο του κοινωνικού δικτύου. Μετά την ανάληψη της εταιρείας από τον Μασκ ένα τεράστιο κύμα απολύσεων και παραιτήσεων που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το προσωπικό σε όλο τον κόσμο κατά περισσότερο από 70%. Ωστόσο, ο περιορισμός του κόστους που εφάρμοσε ο Μασκ επισκιάστηκε από το πλήγμα στα έσοδα που προκάλεσε η αλλοπρόσαλλη διοίκηση.

Οποιαδήποτε εξοικονόμηση, ωστόσο, φαίνεται να χάνεται από τη χαοτική ηγεσία του Μασκ. Οι περικοπές σε ομάδες που είναι υπεύθυνες για την εποπτεία περιεχομένου και το κλείσιμο του προγράμματος «επαλήθευσης» του ιστότοπου έχουν ωθήσει τους μεγάλους διαφημιστές να τραβήξουν τις δαπάνες τους. Τα έσοδά της μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ τους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Μασκ.

Ο Μασκ ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και ότι θα αναλάβει η Λίντα Γιακαρίνο, πρώην στέλεχος του NBC. Ο ίδιος θα παραμείνει πρόεδρος και θα διατηρήσει την ευθύνη της υπηρεσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments