ΟΤΑ

Στην τελική ευθεία για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης

Στην τελική ευθεία για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης

Πηγή Φωτογραφίας: otavoice.gr

Στις 23 Μαίου  υπογράφτηκε το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής των εκμισθωμένων χώρων

Στις 23 Μαίου  υπογράφτηκε το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής των εκμισθωμένων χώρων του (Α/Δ) Αεροδρομίου Σπάρτης με την 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος), υπό τον Αντισμήναρχο Βασίλειο Δρακόπουλο και τον Ανθ/σγό Αθανάσιο Θεοδωρακόπουλο, παρουσία των Αντιδημάρχων Γεωργίας Ζαχαράκη, Χρήστου Κανακάκου και Παναγιώτη Τριτάκη και του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Μενούτη!

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας,

«συνεχίζουμε με ταχείς ρυθμούς την προώθηση της πρωτοβουλίας μας για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης, όπου εκτός από κάποιες βασικές λειτουργίες, θα προσπαθήσουμε μεσοπρόθεσμα να προσελκύσουμε νέες εργασίες όπως δοκιμές drones και αεροστάτων, κ.α. ώστε να εξοικειωθεί και η νεολαία μας με τον αεροδιαστημικό κλάδο!

Η Δημοτική Αρχή έκρινε απαραίτητη την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου για:

1. Την  Οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου μας

2. Την Εμπορική Ανάπτυξη και τη διακίνηση εμπορευμάτων

3  Την Αγροτική Ανάπτυξη και διακίνηση των αγροτικών μας προϊόντων

4. Την Τουριστική Ανάπτυξη και Διευκόλυνση της Αύξησης της Επισκεψιμότητας, έστω με μικρά αεροσκάφη και αεροταξί

5. Τη Δασοπροστασία – Πυρασφάλεια

6. Τη Διευκόλυνση της αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και για τη Πολιτική Προστασία για έρευνες, διασώσεις, κατοπτεύσεις, επιτήρηση δασών.

7. Την Προσέλκυση σχολών σχετικών με την Αεροπορία και την Αεροπορική Ιδέα

8. Τη Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

9. Την Αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών

10. Την ανάπτυξη, έστω και κατ’ ελάχιστο του κλάδου των logistics στη περιοχή μας

11. Την διευκόλυνση της αξιοποίησης νέων τεχνικών στις Αγροτικές καλλιέργειες σε θέματα π.χ. Αερολίπανσης, Αεροσποράς, Αεροψεκασμών, κλπ.

12. Τη Διοργάνωση και διεξαγωγή Αεροπορικών-Αεραθλητικών Επιδείξεων, Εκθέσεων καθώς και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ήτοι αγώνων ταχύτητας ή / και επιδείξεων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

13. Και όπως αναφέραμε, την ανάπτυξη νέων εργασιών όπως δοκιμές drones και αεροστάτων, κ.α.  και την γενικότερη εξοικείωση των νέων με τις νέες εποχές και τεχνολογίες στον αεροπορικό κλάδο και τα αναπτυσσόμενα αεροπορικά επαγγέλματα!

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους συνεργάτες του, τον Αρχηγό του ΓΕΑ Θέμη Μπουρολιά, τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας Δημήτρη Μιχαλολιάκο και τους συνεργάτες του, και την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στη Καλαμάτα, για την άψογη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στη προσπάθεια μας!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments