Πολιτική

Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο μείωσης των έμμεσων φόρων

Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο μείωσης των έμμεσων φόρων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στην Εύβοια περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας

Στην Εύβοια περιοδεύει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε αρχικά στην Χαλκίδα, όπου συνομίλησε με πολίτες και στην συνέχεια απήθυνε σύντομη ομιλία. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα εξής:

«Είμαι σήμερα στην Εύβοια, σε μια περιοχή που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει αδικία» ανέφερε αρχικά και τόνισε «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους πολίτες, αλλά και για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Διότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο αγώνα, αλλά το γνωρίζετε χρόνια τώρα ότι το βασικό μας χαρακτηριστικό είναι ότι δεν το βάζουμε κάτω. Ότι δίνουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Δεν το βάζουμε κάτω γιατί στην σκέψη μας δεν είναι το κομματικό μας συμφέρον, αλλά γιατί η κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη διακινδύνευση».

Θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται στήριγμα κι ένα σχέδιο ανάσας. «Οι μισθωτοί, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριγμα την επόμενη ημέρα» ανέφερε και τόνισε «Θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς της 21ης του Μάη. Στις 25 του Ιούνη είναι μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Στις 21 του Μάη είχαμε ένα όραμα που δεν καταφέραμε να κάνουμε πράξη. Ένα όραμα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, γι αυτό οραματιστήκαμε την απλή αναλογική, με στόχο την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Δυστυχώς, όμως, όλες οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ενώ εμείς κοιτάζαμε το μέλλον της χώρας, κοίταζαν πώς θα μεγαλώσουν το δικό τους το χωράφι. Τους απλώσαμε το χέρι της συνεργασίας και αυτοί κοίταγαν να χτυπήσουν το δικό μας χέρι που τους απλώναμε και όχι τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Και κάναμε την αυτοκριτική μας ότι το όραμα αυτό δεν μπορεί να γίνει πράξη. Η επιλογή της απλής αναλογικής υπέστη μια στρατηγική ήττα. Τώρα έχουμε εκλογές με ένα άλλο εκλογικό σύστημα. Δεν υπάρχει απλή  αναλογική και ίσως δεν θα υπάρξει για πάρα πολλά χρόνια ποτέ ξανά. Να είμαστε ειλικρινείς και να παραδεχόμαστε την πραγματικότητα. Αλλά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση πηγαίνουμε με την ενισχυμένη αναλογική και αυτό σημαίνει ότι είτε ο ένας είτε ο άλλος θα κυβερνήσει».  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments