Global News

CNBC: Οι ΗΠΑ μηνύουν τον κολοσσό των κρυπτονομισμάτων Binance

CNBC: Οι ΗΠΑ μηνύουν τον κολοσσό των κρυπτονομισμάτων Binance

Πηγή Φωτογραφίας: The Times

Η Binance θα είχε επιτρέψει στους κατοίκους των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της όταν η εταιρεία δεν ήταν εγγεγραμμένη στις εθνικές αρχές.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) μήνυσε τη Binance, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων στον κόσμο για παραβίαση σειράς κανονισμών στη χώρα με τις δραστηριότητές της. Η μήνυση, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, κατηγορεί την εταιρεία για ακατάλληλη διαχείριση των κεφαλαίων των χρηστών και για ψέματα σε επενδυτές  και ρυθμιστικές αρχές, μεταξύ άλλων. Η SEC απήγγειλε συνολικά 13 κατηγορίες εναντίον της Binance και του ιδρυτή της, Changpeng Zhao, κατηγορώντας τους ότι αγνόησαν κατάφωρα τους νόμους του αμερικανικού χρηματιστηρίου και κέρδισαν δισεκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα να θέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε «σημαντικό κίνδυνο».

«Ο Zhao και οι οντότητες της Binance όχι μόνο γνώριζαν τους κανόνες, αλλά συνειδητά επέλεξαν να τους αποφύγουν και να θέσουν σε κίνδυνο τους πελάτες και τους επενδυτές τους, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα δικά τους κέρδη», δήλωσε ο πρόεδρος της Binance, Gary. Gensler.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments