Διεθνή

Νέα Υόρκη: Οι φωτιές στον Καναδά πνίγουν την πόλη

Νέα Υόρκη: Οι φωτιές στον Καναδά πνίγουν την πόλη

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Νέας Υόρκης κατατάχθηκε μεταξύ των χειρότερων στον κόσμο την Τετάρτη

Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Νέας Υόρκης κατατάχθηκε μεταξύ των χειρότερων στον κόσμο την Τετάρτη, καθώς καπνός από τις πυρκαγιές του Καναδά συνέχισε να καλύπτει την αμερικανική μεγαλούπολη, δημιουργώντας μια δεύτερη μέρα πορτοκαλί ομίχλης και αναγκάζοντας αρκετούς να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους.

Οι αρχές της πόλης συνέστησαν στους κατοίκους να περιορίσουν την υπαίθρια δραστηριότητα την Τετάρτη και προειδοποίησαν ότι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προϋπάρχοντα αναπνευστικά προβλήματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Τα σχολεία της πόλης είναι ανοιχτά αλλά δεν έχουν υπαίθριες δραστηριότητες καθώς η ποιότητα του αέρα αναμένεται να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας αέρα του IQAir, την Τρίτη η πόλη κατέγραψε στιγμιαία τη χειρότερη βαθμολογία ποιότητας του αέρα από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο, φτάνοντας στο χειρότερο επίπεδό της από τη δεκαετία του 1960. Από την Τετάρτη το μεσημέρι, η πόλη κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση με AQI 158, ένα επίπεδο που θεωρείται ανθυγιεινό για όλους τους κατοίκους.

Επικίνδυνα μικροσωματίδια

Ο καπνός της πυρκαγιάς απελευθερώνει μικροσωματίδια, που ονομάζονται PM2.5, τα οποία εισέρχονται στους πνεύμονες και προκαλούν προβλήματα υγείας όπως το άσθμα και η βρογχίτιδα. Η συγκέντρωση PM2,5 στην πόλη της Νέας Υόρκης είναι επί του παρόντος 15 φορές μεγαλύτερη από την ετήσια τιμή κατευθυντήριας γραμμής για την ποιότητα του αέρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη προέτρεψε τους ευάλωτους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και είπε ότι οι επικίνδυνες συνθήκες ποιότητας του αέρα προβλέπεται να βελτιωθούν προσωρινά αργότερα απόψε έως το πρωί της Πέμπτης, αλλά θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται Πέμπτη απόγευμα και βράδυ.

«Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε κάτι τέτοιο τέτοιου μεγέθους», είπε ο Άνταμς. «Η κλιματική αλλαγή επιταχύνει αυτές τις συνθήκες. Πρέπει να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις εκπομπές και να βελτιώνουμε την ποιότητα του αέρα και να χτίζουμε ανθεκτικότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments