Nέα της αγοράς

Αμερικανοί επιστήμονες: Επιστροφλή για το φαινόμενο Ελ Νίνιο

Αμερικανοί επιστήμονες: Επιστροφλή για το φαινόμενο Ελ Νίνιο

Πηγή Φωτογραφίας: Yahoo News Singapore

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2024 θα είναι η πιο ζεστή χρονιά στον κόσμο, με άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη που μπορεί να ξεπεράσει και τον 1,5 βαθμό

To φαινόμενο Ελ Νίνιο έχει ξεκινήσει στον Ειρηνικό Ωκεανό, με μεγάλη πιθανότητα να αυξήσει την θερμοκρασία του πλανήτη που έχει ήδη αυξηθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το BBC, Αμερικανοί επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι το Ελ Νίνιο είχε ξεκινήσει και οι ειδικοί προβλέπουν ότι το 2024 θα είναι η πιο ζεστή χρονιά στον κόσμο.

Με βάση τα παραπάνω είναι έντονος ο φόβος ότι η θερμοκρασία του πλανήτη μπορεί να αυξηθεί και πάνω από 1,5 βαθμό.

Είναι πολύ πιθανόν ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τις παγκόσμιες καιρικές συνθήκες, φέρνοντας ξηρασία στην Αυστραλία, περισσότερες βροχές στις νότιες ΗΠΑ και αποδυναμώνοντας τους μουσώνες της Ινδίας.

Η εκδήλωση του Ελ Νίνιο πιθανότατα θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη άνοιξη, μετά την οποία οι επιπτώσεις του φαινομένου θα υποχωρήσουν.

Για μήνες, οι ερευνητές ήταν όλο και πιο σίγουροι ότι το φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Υπάρχουν ενδείξεις στις προβλέψεις μας εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά πραγματικά φαίνεται ότι θα κορυφωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους όσον αφορά την έντασή του», δήλωσε ο Adam Scaife, επικεφαλής των προβλέψεων μακράς εμβέλειας στο Μετεωρολογικό γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είναι σχεδόν σίγουρο ένα νέο ρεκόρ για την παγκόσμια θερμοκρασία το επόμενο έτος. Εξαρτάται πόσο μεγάλο θα είναι το Ελ Νίνιο – ένα μεγάλο Ελ Νίνιο στο τέλος αυτού του έτους, δίνει μεγάλες πιθανότητες να έχουμε ένα νέο ρεκόρ παγκόσμιας θερμοκρασίας το 2024».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments