Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε Λέρο, Λειψούς, Αρκιούς και Πάτμο τη Δευτέρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε Λέρο, Λειψούς, Αρκιούς και Πάτμο τη Δευτέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Συνεχίζονται οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Συνεχίζονται οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αύριο, Δευτέρα 12 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και την Πάτμο.

Τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Η αυτοτελής αυτοδυναμία ήταν το ζητούμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα του, και τώρα αυτό έχει γίνει ακόμη επιτακτικότερο με τη χώρα να οδεύει σε εκλογές με άλλο σύστημα, αυτό της ενισχυμένης αναλογικής, και με τον πρόεδρο της ΝΔ να διαμηνύει ότι, αν δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε νέες κάλπες τον Αύγουστο.

Οι εκλογολόγοι στο επιτελείο της οδού Πειραιώς έχουν στα χέρια τους όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να ζήσουμε μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 25 Ιουνίου. Το πολύ καλό σενάριο είναι η ΝΔ να πάρει το ίδιο ποσοστό με αυτό των εκλογών της 21ης Μαΐου με πεντακομματική Βουλή.

Η αυτοδυναμία εδώ θα είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή, αφού με ποσοστό 40,79% η ΝΔ θα λάβει 171 έδρες.

Το επόμενο ενδεχόμενο είναι να έχουμε εξακομματική Βουλή, με την έκπληξη των εκλογών, το κόμμα Νίκη, να εισέρχεται στο Κοινοβούλιο. Οι αναγωγές των ειδικών δείχνουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση η ΝΔ με το μπόνους των 50 εδρών της ενισχυμένης αναλογικής θα είχε και πάλι ισχυρή αυτοδυναμία με 166 έδρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments