Πολιτική

Μητσοτάκης: Είμαστε πατριώτες της πράξης, όχι του γλυκού νερού

Μητσοτάκης: Είμαστε πατριώτες της πράξης, όχι του γλυκού νερού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα του υγιούς δημοκρατικού πατριωτισμού, στην αναθεώρηση του Συντάγματος και την ανάγκη δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς και στην πρόθεσή του να δημιουργήσει υπουργείο Οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν μπορεί κάποια κόμματα να πιστεύουν ότι μόνο αυτά μπορεί να εκφράζουν την ορθοδοξία και την πίστη» και συνέχισε: «Η Ορθοδοξία ενώνει, η πίστη ενώνει αλλά δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπάρχουν κομματίδια που το εκμεταλλεύονται. Σεβόμαστε τους διακριτούς ρόλους της Εκκλησίας και το αποδείξαμε στο διάστημα της διακυβέρνησής μας, αλλά δεν προσβλέπουμε σε βοήθεια από την Εκκλησία. Είμαστε πατριώτες της πράξης και όχι πατριώτες του γλυκού νερού».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ,. ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στην Ροδόπη, είχε ενημερωθεί απόλυτα για το γεγονός ότι το προξενείο έκανε εκστρατεία υπέρ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε στην συνέντευξή του στην εκπομπή Καημέρα και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η περιοχή της Θράκης, όπου κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα όπως είναι προσδιορισμένη με σαφήνεια, είναι ευαίσθητη και θέλουμε να είμαστε βεβαιοι ότι οι έλληνες μουσουλμάνοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι η μουσουλμανική μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί και σε αυτές τις εκλογές έγιναν τέτοιες κινήσεις που αντιβαίνουν στην ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό.

Ο αρχηγός της ΝΔ προανήγγειλε ότι αλλαγές στο Σύνταγμα θα δρομολογηθούν από το 2025. «Θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις και όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους όπως να αλλάξει επιτέλους το άρθρο 16 και να καταργηθεί το μονοπώλιο του κράτους στην Ανώτατη Εκπαίδευση».

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι στην επόμενη κυβέρνηση, εφόσον τον εμπιστευτεί ο λαός, θα προχωρήσει στη δημιουργία υπουργείου Οικογένειας.

Όπως είπε, θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και το κομμάτι που θα αφορά την οικογένεια θα είναι αυτοτελές και θα ασχολείται με ό,τι έχει να κάνει με την οικογενειακή και προνοιακή πολιτική.

Εξήγησε ότι θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό. Αυτό θα συνδυαστεί με μια σειρά κινήτρων για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής με ειδικά προγράμματα και διάθεση κονδυλίων για τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών για τις οικογένειες και προώθηση της ισότητας στην εργασία μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί καθώς και ότι αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι που θα κάνει θα είναι στην Κύπρο.

«Εμείς είμαστε Δύση και επειδή δεν είμαστε πια το αποπαίδι της Ευρώπης αυτό μας δίνει δύναμη να προωθούμε καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα του 2023 είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2019» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments