Διεθνή

Η Ρωσία επιχειρεί να «βάλει» τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η Ρωσία επιχειρεί να «βάλει» τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: gCaptain

Αμερικανικό drone επιτηρούσε την επίθεση στο πλοίο Priazovye

Σε μία κλωστή ισορροπεί η παγκόσμια ειρήνη, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει να κλιμακώνεται και να περνάει στο επόμενο πεδίο. Η Μόσχα επιχειρεί με τον πλέον επίσημο τρόπο να εμπλέξει τις ΗΠΑ στην πολεμική σύρραξη, κάνοντας λόγο για «φυσική» παρουσία αμερικανικού σκάφους, κατά τη διάρκεια ουκρανικής επίθεσης σε ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ουκρανική επίθεση στο πλοίο Priazovye επιτηρούσε αμερικανικό drone RQ-4B Global Hawk, τονίζοντας μάλιστα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς ανάλογα σκάφη είχαν εντοπιστεί και σε προηγούμενες επιθέσεις των Ουκρανών.

Το αμερικανό Πεντάγωνο και το State Department δεν έχουν αντιδράσει στους ρωσικούς ισχυρισμούς, ενώ τη συγκεκριμένη επίθεση δεν έχει παραδεχθεί ούτε το Κίεβο.

Δείτε το βίντεο που έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα:

«Σήμερα, περίπου στη 13:30 ώρα Μόσχας, ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί έκαναν μια ανεπιτυχή προσπάθεια με έξι ταχύπλοα μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη να επιτεθούν στο πλοίο Priazovye του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο πραγματοποιούσε αποστολή παρακολούθησης της κατάστασης και της παροχής ασφάλειας στις διαδρομές των Αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Κατά την απόκρουση της επίθεσης, όλα τα σκάφη καταστράφηκαν από τα τυπικά όπλα του ρωσικού πολεμικού πλοίου 300 χλμ. νοτιοανατολικά της Σεβαστούπολης», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το πλοίο Priazovye του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να εκτελεί αποστολές που του έχουν ανατεθεί μετά την απόπειρα επίθεσης της Ουκρανίας, χωρίς να αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ του ρωσικού προσωπικού, ανέφερε το υπουργείο. «Δεν υπάρχουν θύματα. Το πλοίο δεν έχει υποστεί ζημιές. Το πλοίο Priazovye του στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να εκτελεί τις αποστολές που του έχουν ανατεθεί», αναφέρεται στη δήλωση.

«Ένα αμερικανικό στρατηγικό τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος επιτήρησης RQ-4B Global Hawk πραγματοποίησε αναγνώριση στον εναέριο χώρο πάνω από το κεντρικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας κατά την απόπειρα επίθεσης της Ουκρανίας, όπως και σε άλλες προηγούμενες περιπτώσεις», τόνισε το ρωσικό υπουργείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments