Πολιτική

ΝΔ: Η μόνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης

ΝΔ: Η μόνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Στις 25 Ιουνίου είτε θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε δεν θα έχουμε καμία κυβέρνηση.

Σε δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 25 ης Ιουνίου, και μόνο η Νέα Δημοκρατία υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, παρά την ύπαρξη κομμάτων στα δεξιά της και σε αντίθεση προς την απουσία προτάσεων διακυβέρνησης από οτν Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ. Πράγματι, μόνο η ΝΔ έχει καταθέσει συγκροτημένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης με ξεκάθαρες προτεραιότητες. Ανάμεσα στις προτεραιότητες αυτές δεσπόζουν η αύξηση των μισθών, η περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η βελτίωση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας, η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους και η απαλλαγή του από χρόνιες παθογένειες, η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης. Από την άλλη, τόσο ο Σύριζα όσο και το ΠΑΣΟΚ επιδίδονται σε υποσχέσεις που δεν θα μπορούσε να αντέξει η εθνική οικονομία, ενώ συλλαμβάνονται να κουβαλούν φορολογικές βόμβες εις βάρος της μεσαίας τάξης.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα στηρίξει τη συγκρότηση κυβέρνησης, ακόμη και αν η ΝΔ συγκεντρώσει 149 βουλευτές. Δεν νοιάζεται για τη διακυβέρνηση, αλλά για την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση. Δεν το κρύβει άλλωστε ο πρόεδρός του, ο οποίος διακρίνεται ολοένα και συχνότερα για ιδιότυπη πολιτική μιζέρια. Εξίσου σαφές είναι – και το τόνισε και χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ – ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κομματίδια στα δεξιά της που ενδεχομένως θα επιτύχουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση. Νομοτελειακά, επομένως, θα οδηγηθούμε σε εκλογές τον Αύγουστο, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία τον Ιούνιο. Είναι ένα ενδεχόμενο που απεύχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, σε αυτήν την περίπτωση. Στις 25 Ιουνίου είτε θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είτε δεν θα έχουμε καμία κυβέρνηση.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, έτσι ώστε να διατηρήσει και να ενισχύσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης, καθώς η πιθανή είσοδος περισσότερων κομμάτων στη Βουλή, ανεβάζει σημαντικά τον πήχη της αυτοδυναμίας. Σύριζα και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προοπτικά. Ο Σύριζα επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να κρατήσει τις δυνάμεις του και το ΠΑΣΟΚ να γίνει Σύριζα στη θέση του Σύριζα. Επιχειρούν να πείσουν ότι οι εκλογές δεν διεξάγονται για την ανάδειξη κυβέρνησης, αλλά για την ταξινόμηση των αντιπολιτευόμενων. Δεν καταθέτουν στον πολιτικό διάλογο και την σκακιέρα της πολιτικής παρά μόνο το κομματικό άγχος τους.

Είναι ακόμη προφανές ότι υπήρξαν συμπολίτες μας που εξαπατήθηκαν από κομματίδια που τοποθετούνται, μάλλον αυτάρεσκα και ναρκισσιστικά, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ψελλίζοντας θρησκευτικές και πατριωτικές κορώνες. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος πήρε σαφή θέση αποκαθιστώντας τα εκκλησιαστικά πράγματα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέστησε σαφές χθες, για μία ακόμη φορά, ότι είναι άλλο ο πατριωτισμός του γλυκού νερού και άλλο ο πατριωτισμός της πράξης στην υπηρεσία μιας Ελλάδας που υπερασπίζεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά δικαιώματά της, προστατεύει τα σύνορα σε ξηρά και θάλασσα, ενισχύει μεθοδικά τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχει σαφείς «κόκκινες» γραμμές στα εθνικά θέματα, από τις οποίες δεν υπαναχωρεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments