Διεθνή

Σφοδρές μάχες και συγκρούσεις γύρω από το Λουχάνσκ

Σφοδρές μάχες και συγκρούσεις γύρω από το Λουχάνσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στην κατεχόμενη από τη Ρωσία ουκρανική πόλη Λουχάνσκ και στις γύρω περιοχές φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί οι συγκρούσεις με το ρωσικό πρακτορείο Tass 

Στην κατεχόμενη από τη Ρωσία ουκρανική πόλη Λουχάνσκ και στις γύρω περιοχές φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί οι συγκρούσεις με το ρωσικό πρακτορείο Tass να αναφέρει ότι «σύννεφα καπνού υψώνονται πάνω από την πόλη» ενώ παράλληλα ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.

Επίσης υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις αυτή την ώρα στην περιοχή Τοκμάκ, στο κατεχόμενο τμήμα της Ζαπορίζια με τον Βλαντιμίρ Ρογκόφ, έναν τοπικό φιλορώσο ηγέτη να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ότι «Οι Ναζί βομβάρδισαν την πόλη Τοκμάκ». Περίπου 15 λεπτά νωρίτερα, ο Ιβάν Φεντόροφ, ο εξόριστος δήμαρχος της Ουκρανίας της κατεχόμενης Μελιτόπολης, είχε αναφέρει στο Telegram πέντε εκρήξεις που ακούστηκαν στη Μιχαϊλίβκα, η οποία βρίσκεται 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Τοκμάκ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες αφότου η Ουκρανία έχει ξεκινήσει και επίσημα την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της, κίνηση που ανέμεναν ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις και προετοιμάζονταν γι΄αυτό. Στην καθημερινή του ενημέρωση, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι η χώρα συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στις περιοχές του νότιου Ντόνετσκ και του Μπαχμούτ.

Σκοτώθηκε Ρώσος στρατηγός στη Ζαπορίζια

Στα πλαίσια της ουκρανικής αντεπίθεσης, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες Δευτέρα ότι μια ουκρανική πυραυλική επίθεση στο νότιο μέτωπο της Ζαπορίζια σκότωσε έναν από τους έμπειρους Ρώσους στρατηγούς.

«Ως αποτέλεσμα της εχθρικής επίθεσης με πυραύλους, ο Αρχηγός του Επιτελείου της 35ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, Ταγματάρχης Σεργκέι Γκοριάτσεφ, σκοτώθηκε», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ο εξέχων φιλοπολεμικός μπλόγκερ Βόενκορ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments