Πολιτική

Φαινόμενα νεποτισμού και ευνοιοκρατίας σε Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

Φαινόμενα νεποτισμού και ευνοιοκρατίας σε Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

Πηγή Φωτογραφίας: reader.gr//screenshot

Ισχυρές αναταράξεις στην Πλεύση Ελευθερίας και στον κομματικό σχηματισμό Νίκη σημειώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ισχυρές αναταράξεις στην Πλεύση Ελευθερίας και στον κομματικό σχηματισμό Νίκη σημειώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Κραδασμούς στην Πλεύση Ελευθερίας έχει προκαλέσει η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να «διορίσει» στη νέα Βουλή τους ημετέρους, εφόσον οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν και το κόμμα εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Υποψήφιοι αποχωρούν, μετά τις αποφάσεις της επικεφαλής του κόμματος, ενώ έντονη είναι η αντίδραση στο εσωτερικό, αφού δεν είναι λίγοι όσοι αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι ανήθικο να αλλάζουν οι λίστες.

Και μπορεί η κυρία Κωνσταντοπούλου να ισχυρίζεται ότι φιλοδοξεί να συγκροτήσει την καλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα, ωστόσο οι επιλογές της μάλλον δείχνουν ότι θέλει να φτιάξει μια αρεστή στην ίδια Κ. Ο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εκλόγιμη θέσει τοποθετεί τον σύντροφό της και σκηνοθέτη Διαμαντή Καραναστάση (που δεν ήταν καν υποψήφιος, αλλά η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι ιδρυτικό μέλος), καθώς επίσης και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, αλλά και την Γεωργία Κεφαλά, τραγουδίστρια του συγκροτήματος Μπλε. Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθέτησε και τον γυμναστή της Σπήλιο Ζαχαρόπουλο στη δεύτερη θέση της λίστας στον Β1 Τομέα Αθηνών.

Αντίστοιχες αλχημείες στα ψηφοδέλτια έκανε και ο επικεφαλής της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος έβαλε ουσιαστικά μόνο τους δικούς του.

Τουλάχιστον σε οκτώ περιφέρειες τοποθετήθηκαν «αλεξιπτωτιστές», στις πιθανότερες δηλαδή να εκλεγεί εκπρόσωπος της Νίκης στη Βουλή. Πιο ηχηρή αποχώρηση υπήρξε αυτή της θεολόγου Βασιλικής Ζιάκα, η οποία έλαβε 3.491 σταυρούς προτίμησης, αλλά τη θέση της πήρε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Ρούντας.

Μάλιστα, στην περίπτωσή της επιχειρήθηκε από το «βουλευτήριο» ένα αλισβερίσι προκειμένου η κυρία Ζιάκα να… σωπάσει: της προτάθηκε να προσληφθεί ως επιστημονική συνεργάτις, όμως η ίδια αρνήθηκε.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο υπερπολύτεκνος Γιώργος Μπαιραμίδης έφυγε από την πρώτη θέση και βρέθηκε στην τελευταία θέση, την οποία πήρε ο συνταξιούχος Αρεοπαγίτης Γιώργος Αποστολάκης. Στην Ανατολική Αττική πρώτος στη λίστα τοποθετήθηκε ο Τάσος Οικονομόπουλος, ο οποίος τον Μάιο ήταν δεύτερος στον Νότιο Τομέα. Ακόμη, η πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Ανατολική Αττική, Αρετή Αθανασίου, βρέθηκε ξαφνικά στην τρίτη θέση της λίστας, ενώ η Ευανθία Αμπαδόγιαννη βρέθηκε ένα σκαλί παρακάτω, στην τέταρτη θέση της λίστας, τη στιγμή που πρώτος στο ψηφοδέλτιο τοποθετήθηκε ο πρώην υποψήφιος στη Ροδόπη, Γιώργος Παλαιτσάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments