ΟΤΑ

Στον Δήμο Ωρωπού ο Γιώργος Πατούλης, για την επίβλεψη της πορείας των έργων

Στον Δήμο Ωρωπού ο Γιώργος Πατούλης, για την επίβλεψη της πορείας των έργων
Στον Δήμο Ωρωπού μετέβησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός

Στον Δήμο Ωρωπού μετέβησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός για επίβλεψη της πορείας των έργων που υλοποιούνται στην περιοχή με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης στους Δήμους της Αττικής.

Ο προϋπολογισμός των σημαντικών έργων και των αναπτυξιακών δράσεων, που χρηματοδοτούνται μέσω πόρων της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής στο Δήμο, ξεπερνούν τα 55,5 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην υλοποίησή του διαδημοτικού έργου «Κατασκευής της Παραλιακής Οδού Μαραθώνα – Ωρωπού», με προϋπολογισμό μελετών 3,3 εκατ. ευρώ, ένα έργο που πρόκειται να αλλάξει την όψη της περιοχής και να φέρει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Κάποια από τα σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην περιοχή και επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη, είναι:

– Το Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, όπου συναντήθηκαν με το Διευθυντή Α. Τσουρέκη και διοικητικά στελέχη του καταστήματος. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής σχετικό έργο με τίτλο: «Αναβάθμιση των Υποδομών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, προϋπ. 650.000 ευρώ». Η υλοποίησή του θα ξεκινήσει μόλις ωριμάσει η σχετική μελέτη. Ειδική αναφορά έγινε και στην οροσήμανση στην περιοχή ενώ κατατέθηκε αίτημα για ειδικό στέγαστρο πριν από την είσοδο του καταστήματος.

Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Με χρηματοδοτήσεις έργων και ειδικών προγραμμάτων συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών και στην παροχή δεύτερης ευκαιρίας των νέων παιδιών. Στην Περιφέρεια Αττικής η κοινωνική επανένταξη δεν αποτελεί μόνο καθήκον της πολιτείας αλλά θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών. Το κατάστημα είναι το μεγαλύτερο σε εθνικό επίπεδο και κρατούνται σε αυτό 300 νέοι από 18 έως 21 ετών.»

Ο κ. Τσουρέκης κατά τη συζήτηση έθεσε το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το σωφρονιστικό κατάστημα, γεγονός που, όπως ανέφερε, δυσκολεύει τη λειτουργία του. Παράλληλα, ο κ. Πατούλης και ο κ. Αυγερινός επισκέφθηκαν τις σχολικές δομές Γυμνασίου και Λυκείου του καταστήματος κράτησης, όπου τους ξενάγησε ο Διευθυντής των σχολικών δομών Π. Δαμιανός και τους παρείχε σχετική ενημέρωση αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων.

– Οι Παιδικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Στο σημείο υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, ο οποίος και τους ξενάγησε στο χώρο. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί το έργο «Αποκατάσταση και Επανάχρηση Υφιστάμενων Κατασκηνώσεων και Ανέγερση Υποστηρικτικού Κτιρίου», το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και έχει προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ. «Είμαστε σταθεροί συνοδοιπόροι στο κοινωνικό έργο που προσφέρει η Εκκλησία μας προς τους πολίτες και τα παιδιά μας και με τη συγκεκριμένη παρέμβαση εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη και ομαλή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων.

– Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ωρωπού (έργο προϋπ. 1,7 εκατ. ευρώ) και οι κοινωνικές δομές του Δήμου. Για την ολοκλήρωση των έργων του βρεφονηπιακού σταθμού απομένει ένα μικρό ποσοστό ενώ με απόφαση της Περιφέρειας πρόκειται να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την αποπεράτωσή του. Παράλληλα, μέσω των ειδικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής ενισχύονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου.

Ακολούθως, πραγματοποίησαν συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Γ. Γιασημάκη, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου για την πορεία όλων των έργων που υλοποιούνται με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής – αντιπλημμυρικά, ασφαλτοστρώσεις, οδοφωτισμός, προγράμματα ανακύκλωσης, επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, κ.α.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε πόρους άνω των 500 εκατ. ευρώ για την Ανατολική Αττική για να μην υπάρχουν πια βόθροι. Έχουν ετοιμαστεί οι μελέτες και εδώ στον Ωρωπό για να πάμε γρήγορα σε δημοπράτηση. Την ίδια ώρα εξασφαλίσαμε μέσω ευρωπαϊκών πόρων (ΥΜΕΠΡΡΑΑ) πάνω από 200 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού και ειδικών καφέ απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων.

Στο σχεδιασμό βρίσκεται και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Οι παρεμβάσεις μας όμως δεν σταματούν εδώ, ήδη έχουμε εξασφαλίσει μέσω του νέου Προγράμματος Αττική 2021-2027, το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής. Όραμά μας είναι να δημιουργηθεί στην Ανατολική Αττική το πρώτο παγκόσμιο υγειονομικό χωριό. Το έργο αυτό θα δώσει μια νέα πνοή ανάπτυξης στην περιοχή.»

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης και στο έργο καθαρισμού της παραλίας μετά από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια. Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την συμβολή της Περιφέρειας, η οποία ήταν σε «χρόνο ρεκόρ».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Αυγερινός μεταξύ άλλων τόνισε: «Μαζί με τον Περιφερειάρχη μας Γ. Πατούλη, είχαμε τη χαρά να δούμε από κοντά σήμερα μία σειρά από σημαντικά έργα που χρηματοδοτούμε στο Δήμο Ωρωπού, με αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή και τους κατοίκους της. Στην Περιφέρεια Αττικής, συμβάλουμε στη διευθέτηση ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Ωρωπού και συνολικά την Ανατολική Αττική και επιλύουμε προβλήματα που είχαν παραμείνει σε στασιμότητα δεκαετίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments