Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα

Μητσοτάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Από το καλοκαίρι του 2019, όταν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το τιμόνι της χώρας, μία από τις βασικές διαπιστώσεις για την πορεία της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι ότι επέστρεψε στην κανονικότητα.

Από το καλοκαίρι του 2019, όταν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το τιμόνι της χώρας, μία από τις βασικές διαπιστώσεις για την πορεία της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι ότι επέστρεψε στην κανονικότητα.

Παρά τις πρωτόγνωρες κρίσεις που βίωσε ενδιάμεσα, με κορυφαία την πανδημική κρίση της Covid – 19, η αίσθηση και μόνο ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από μία σχεδόν πενταετή περιπέτεια και τους ακροβατισμούς που λίγο έλειψαν να την φέρουν έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια και το κοινό νόμισμα ήταν ανακουφιστική για όλο τον κόσμο. Και ασφαλώς ήταν και παραμένει ένα από τα στοιχεία στα οποία εδράζεται η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από το εκλογικό σώμα.

«Στην πράξη η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν συνεπής στις εξαγγελίες της ξεκινώντας με 158 και καταλήγοντας με 156 βουλευτές. Είπε ότι ανάλογος είναι και τώρα ο στόχος ώστε να μην υπάρχει οριακή αυτοδυναμία των 151-152 βουλευτών», τόνισε στη σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ. κ. Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ουδόλως ότι στο ενδιάμεσο δεν υπήρξαν κραδασμοί ή ακόμη και άστοχες κινήσεις, αλλά η διαχείριση που επιφύλαξε η κυβέρνηση και προσωπικά  ο πρωθυπουργός αρχικά στην κρίση του Έβρου και εν συνεχεία εν μέσω της πανδημίας ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους πολίτες. Το αίσθημα της ασφάλειας ήταν έντονο και εξίσου καθοριστικό όλη αυτήν την περίοδο και βοήθησε έτσι τους πολίτες να διαπιστώσουν στη συντριπτική πλειοψηφία ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ενίσχυση της αξιοπιστίας

Η κανονικότητα, στην οποία επέστρεψε η πατρίδα μας με τη διακυβέρνηση της κεντροδεξιάς παράταξης, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της επενδυτικής βαθμίδας. Ίσως μάλιστα αυτό να είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα της κυβέρνησης, καθώς ύστερα ακριβώς από την καταστροφική περίοδο της διακυβέρνησης Σύριζα, κατάφερε όχι μόνο να θέσει την εθνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης σε μια δύσκολη και ιδιαίτερη περίοδο, αλλά κυρίως να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας και της οικονομίας της απέναντι στον επενδυτικό κόσμο. Να καταστήσει έτσι την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό πόλο με τις μεταρρυθμίσεις και τις φοροελαφρύνσεις, τις οποίες προώθησε και να καταφέρει να πείσει άπαντες ότι τα καλύτερα είναι μπροστά.

Σεβασμός και αναγνώριση

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα που φρόντισε να περάσει για την Ελλάδα στο εξωτερικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βοηθώντας στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της στα μάτια των εταίρων και διπλωματικό – πολιτικό επίπεδο. Κορυφαία στιγμή υπήρξε η ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία έδειξε ότι η χώρα μας τυγχάνει σεβασμού και αναγνώρισης στο εξωτερικό όταν διαθέτει μια εμπνευσμένη ηγεσία. Μια ηγεσία που μπόρεσε να αντιμετωπίσει ορθολογικά τις κρίσεις που αντιμετώπισε στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης. Αλλά κυρίως γιατί ενέπνευσε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη τόσο εντός όσο και εκτός των εθνικών συνόρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments