Διεθνή

ΗΠΑ: Παρακολουθούμε την κατάσταση στη Ρωσία

ΗΠΑ: Παρακολουθούμε την κατάσταση στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η αμερικανική προεδρία παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία και τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ

Η αμερικανική προεδρία παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία και τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ για τις εξελίξεις, έκανε γνωστό χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Άνταμ Χοτζ, καθώς η Μόσχα κατηγορεί τον ιδρυτή της Γεβγκένι Πριγκόζιν για «ένοπλη εξέγερση».

Ανοικτός πόλεμος ανάμεσα στον Πριγκόζιν και τη διοίκηση του στρατού της Ρωσίας – Ζητούν την σύλληψή του

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας κάλεσαν χθες Παρασκευή τους μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ να συλλάβουν τον επικεφαλής της, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να προκαλέσει «εμφύλιο πόλεμο» διατάσσοντας τους άνδρες του να εξεγερθούν εναντίον της στρατιωτικής διοίκησης.

«Οι κατηγορίες που διασπείρονται εξ ονόματος του Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν έχουν καμιά βάση. Σε σχέση με αυτές, η FSB άρχισε να διενεργεί έρευνα για διέγερση ένοπλης εξέγερσης», ανέφερε η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσίας σε δελτίο Τύπου που μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η FSB κάλεσε τους μισθοφόρους της Βάγκνερ να συλλάβουν τον αρχηγό τους, να παρακούσουν τις «εγκληματικές και προδοτικές διαταγές του» που έχουν σκοπό να υποκινηθεί «εμφύλιος πόλεμος».

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ενήμερος για όλες τις εξελίξεις γύρω από τον Πριγκόζιν. Λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ δήλωσε πως πλήγματα του ρωσικού στρατού προκάλεσαν «πολύ μεγάλο αριθμό θυμάτων» στις τάξεις των μαχητών της εταιρίας του. «Διεξήγαγαν πλήγματα, πλήγματα με πυραύλους, εναντίον στρατοπέδων μας. Πολύ μεγάλος αριθμός των μαχητών μας σκοτώθηκε», είπε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ηχητικό μήνυμά του.

Διεμήνυσε πως θα «απαντήσει» σε αυτές τις επιθέσεις που διατάχθηκαν, κατ’ αυτόν, από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υπογραμμίζοντας πως δεν τάσσεται υπέρ «στρατιωτικού πραξικοπήματος», αλλά θέλει «πορεία για τη δικαιοσύνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments