Global News

Le Figaro: Ο Πριγκόζιν αποδέχεται τη διαμεσολάβηση της Λευκορωσίας

Le Figaro: Ο Πριγκόζιν αποδέχεται τη διαμεσολάβηση της Λευκορωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου, κοντά στο Κρεμλίνο, θα διαρκούσε όλη μέρα. Κατέληξε, σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, με « μια απολύτως ευνοϊκή και αποδεκτή επιλογή » που θα περιλάμβανε « εγγυήσεις ασφάλειας για τους μαχητές του Βάγκνερ ».

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Telegram στην αρχή της βραδιάς, ο Πριγκόζιν ισχυρίζεται ότι « αποδέχθηκε την πρόταση του [Λευκορώσου] Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο  να τερματίσει την κίνηση των ενόπλων της Wagner στο ρωσικό έδαφος και να λάβει άλλα μέτρα για την εκτόνωση της έντασης ». Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου, κοντά στο Κρεμλίνο, θα διαρκούσε όλη μέρα. Κατέληξε, σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, με « μια απολύτως ευνοϊκή και αποδεκτή επιλογή » που θα περιλάμβανε « εγγυήσεις ασφάλειας για τους μαχητές του Βάγκνερ ».

Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσουν οι κινήσεις των ενόπλων της ομάδας Wagner και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων  ανέφερε, από την πλευρά του, το ανεπίσημο κανάλι Telegram της Λευκορωσικής Προεδρίας , Πουλ Περβόγκο. Ο αρχηγός της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ ανακοίνωσε ότι οι άνδρες του, που βάδιζαν προς τη Μόσχα από τη νοτιοδυτική Ρωσία, « επέστρεφαν » στα στρατόπεδά τους για να αποφύγουν ένα λουτρό αίματος με τις δυνάμεις ασφαλείας.

« Τώρα είναι η στιγμή που μπορεί να ρέει αίμα. Έτσι (…) οι άνδρες μας γυρίζουν και πηγαίνουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση για να επιστρέψουμε στους καταυλισμούς, σύμφωνα με το σχέδιο », είπε ο Πριγκόζιν σε ηχογράφηση που δημοσιεύτηκε από την υπηρεσία Τύπου του στο Telegram.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments