Διεθνή

Ρωσία: Έκκληση για ενότητα και συσπείρωση γύρω από τον Πούτιν από τον Ρώσο πρωθυπουργό

Ρωσία: Έκκληση για ενότητα και συσπείρωση γύρω από τον Πούτιν από τον Ρώσο πρωθυπουργό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα αντιμετώπισε «μια πρόκληση για τη σταθερότητά της» και πρέπει να παραμείνει ενωμένη πίσω από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα αντιμετώπισε «μια πρόκληση για τη σταθερότητά της» και πρέπει να παραμείνει ενωμένη πίσω από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την αποτυχημένη ανταρσία του Σαββάτου από την Ομάδα Wagner.

Σύμφωνα με μια συμφωνία αργά το Σάββατο που εκτόνωσε την κρίση και απέτρεψε πιθανή αιματοχυσία, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι μισθοφόροι της Ομάδας Wagner θα επιστρέψουν στη βάση τους, ενώ ο ηγέτης τους Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία. Όλες οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του και των μαχητών του θα αποσυρθούν, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Ο Μισούστιν απηύθυνε έκκληση σε τηλεοπτική κυβερνητική συνεδρίαση για εθνική ενότητα απέναντι σε αυτό που είπε ότι ήταν προσπάθειες της Δύσης να υπονομεύσει τη Ρωσία.

«Το κύριο πράγμα σε αυτές τις συνθήκες είναι να διασφαλίσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Για το σκοπό αυτό, η ενοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική- πρέπει να δράσουμε από κοινού, ως μια ομάδα, και να διατηρήσουμε την ενότητα όλων των δυνάμεων, συσπειρωμένοι γύρω από τον πρόεδρο», είπε.

Ο Μισούστιν, πρώην επικεφαλής της ομοσπονδιακής φορολογικής υπηρεσίας της Ρωσίας, έριξε επίσης μια σπόντα στη Δύση.

«Όπως σημείωσε ο πρόεδρος, σχεδόν ολόκληρη η στρατιωτική, οικονομική, πληροφοριακή μηχανή της Δύσης στρέφεται εναντίον μας», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments