Πολιτική

Ρουσόπουλος: Η μετανάστευση πρέπει να γίνεται συντεταγμένα

Ρουσόπουλος: Η μετανάστευση πρέπει να γίνεται συντεταγμένα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνέντευξη παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους κ.κ. Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Ερωτηθείς για το εάν είναι δύσκολο η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κυβερνήσει επειδή η αντιπολίτευση είναι πολυκερματισμένη, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: «Η πολιτική ασκείται στην πράξη από μονάδες, δηλαδή από πρόσωπα. Κίνδυνος αλαζονικών συμπεριφορών υπάρχει πάντοτε, είναι διαχρονικός. Σε όλους τους κομματικούς θεσμούς, είτε στα δεξιά είτε στα αριστερά, μπορεί να συναντήσει κάποιος πρόσωπα που θα καβαλήσουν καλάμι.

Ωστόσο, αν υπάρξει τέτοιο κρούσμα, ο πρωθυπουργός θα το αντιληφθεί γρήγορα. Το έχει ξανακάνει με πλήρη επιτυχία.

Η ενσυναίσθηση αφενός – το ότι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα του κόσμου – και η συναίσθηση αφετέρου – το ότι κερδίσαμε δεύτερες συνεχόμενες εκλογές και οι πολίτες δεν δίνουν πια πολύ μεγάλα περιθώρια ανοχής – θα λειτουργήσουν ως μία τροχοπέδη. Η ένδον φωνή, η δική μας φωνή, θα είναι τέτοια που θα μας ενισχύει να πηγαίνουμε μπροστά, χωρίς προβλήματα από αλαζονικές συμπεριφορές.

Πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός ότι ένα κομμάτι του ελληνικού λαού επιλέγει κάποιες φωνές, οι οποίες είναι ακραίες. Αυτό το βλέπουμε και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για παράδειγμα, χθες εκλέχθηκε σε περιφερειακή πόλη της Γερμανίας εκπρόσωπος της συγκεκαλυμένης ναζιστικής ιδεολογίας.

Είναι θέματα που αφορούν συνολικά την Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει με την άνοδο της άκρας δεξιά, όπως και με το μεταναστευτικό. Και η εύκολη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού οδήγησε στην άνοδο της άκρας δεξιάς. Οι φράχτες σημαίνουν ότι η μετανάστευση πρέπει να γίνεται με συντεταγμένο τρόπο, με σεβασμό στον δυτικό πολιτισμό και στους νόμους της Ευρώπης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments