Διεθνή

Καθολική Εκκλησία: Πάνω από μισό εκατομμύριο αποχωρήσεις

Καθολική Εκκλησία: Πάνω από μισό εκατομμύριο αποχωρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: AFP

ε αυτό συνέβαλε επίσης η κρίση γύρω από την κατάχρηση και την καταστολή της στην Αρχιεπισκοπή της Κολωνίας.

Είναι ένα νέο αρνητικό ρεκόρ για τους Καθολικούς στη Γερμανία. Σε αυτό συνέβαλε επίσης η κρίση γύρω από την κατάχρηση και την καταστολή της στην Αρχιεπισκοπή της Κολωνίας.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν την Καθολική Εκκλησία στη Γερμανία το 2022. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Εκκλησία ήταν 522.821, όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Επισκοπική Διάσκεψη (DBK) στη Βόννη. Αυτό είναι περισσότερο από ποτέ και σημαντικά περισσότερο από το προηγούμενο έτος ρεκόρ 2021. Τότε ήταν 359.338.

Είχε ήδη γίνει φανερό στις αρχές του περασμένου έτους ότι η ήδη δραματική εξέλιξη για τη Γερμανική Καθολική Εκκλησία θα επιταχυνόταν ξανά. Ειδικά μετά την παρουσίαση της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης για τις καταχρήσεις στην Αρχιεπισκοπή Μονάχου και Φράιζινγκ τον Ιανουάριο και τη συζήτηση για τη συνενοχή του Πάπα Βενέδικτου XVI ο οποίος στο μεταξύ πέθανε . οι αριθμοί εξόδων είχαν κυριολεκτικά εκραγεί.

Οι ισχυρισμοί για ψέματα κατά του αμφιλεγόμενου καρδινάλιου της Κολωνίας Rainer Maria Woelki, ο οποίος δέχθηκε έφοδο μόλις την Τρίτη, έγιναν πρωτοσέλιδα πέρυσι  , όπως και οι νομικές διαμάχες για αποζημίωση για τα θύματα κακοποίησης στην Κολωνία και στο Traunstein στην Άνω Βαυαρία.

«Η Καθολική Εκκλησία πεθαίνει με οδυνηρό θάνατο μπροστά στα μάτια του κοινού», σύμφωνα με τον ειδικό του κανονικού δικαίου Thomas Schüller. «Πολλές αιτίες παίζουν ρόλο εδώ, αλλά και τρέχοντες επιταχυντές πυρκαγιάς, όπως η καρδινάλιος τραγωδία στην Κολωνία, στη δίνη της οποίας εντάσσονται όλες οι επισκοπές, ακόμη και οι περιφερειακές ευαγγελικές εκκλησίες», δήλωσε ο Schüller του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου. Στην πραγματικότητα, το κύμα εξόδου δεν κυλά μόνο ολοένα και πιο γρήγορα στην Καθολική Εκκλησία. Με 380.000 μέλη, η Προτεσταντική Εκκλησία έχασε επίσης περισσότερα το 2022 από ό,τι το προηγούμενο έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments