Πολιτική

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Ο κύκλος πόνου και τραύματος για τους Έλληνες πλέον έκλεισε

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Ο κύκλος πόνου και τραύματος για τους Έλληνες πλέον έκλεισε

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός

«Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ΕΕ. Ο κύκλος πόνου και τραύματος που ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία τα τελευταία δέκα έτη, έχει πλέον κλείσει» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε η μόνη εναλλακτική είναι να σπάσουμε το κύκλο και να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος που είναι αυτά τα πλοία που φεύγουν από τις ακτές της νότιας Μεσογείου θέτονας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι το Λιμενικό Σώμα έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους και τόνισε ότι προτεραιότητα δεν είναι μόνο η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αλλά και να βοηθήσουμε όλους οσους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Από το 2019 αυτή είναι η μεγάλη προτεραιότητα, σημείωσε προσθέτοντας ότι μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές κατά 90%, η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες είναι πολύ σημαντική και θέλουμε παρόμοια συνεργασία με τις χώρες Βόρειας Αφρικής.

Από την πλευρά της η κ. Μέτσολα τόνισε πως γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και πως κανένας δεν θα πρέπει να πεθαίνει στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη.

Τα κράτη μέλη, πρόσθεσε, δεν μπορούν από μόνα τους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και απαιτείται να υπάρξει συμφωνία για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, θα λάβει μέρος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments