Τεχνολογία

Δικαστικές περιπέτειες για το Twitter – Δεν αφαίρεσε ρατσιστικά tweets

Δικαστικές περιπέτειες για το Twitter – Δεν αφαίρεσε ρατσιστικά tweets

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το Twitter βρίσκεται αντιμέτωπο με μια νομική πρόκληση-ορόσημο

Το Twitter βρίσκεται αντιμέτωπο με μια νομική πρόκληση-ορόσημο, αφού ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  δεν αφαίρεσε μια σειρά από tweets μίσους που ανέφεραν χρήστες, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής για την καθιέρωση νέων προτύπων ελέγχου όσον αφορά τον διαδικτυακό αντισημιτισμό.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία ανήκει από πέρυσι στον Ίλον Μασκ ειδοποιήθηκε για έξι αντισημιτικά ή αλλιώς ρατσιστικά tweets τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους από ερευνητές της HateAid, μιας γερμανικής οργάνωσης που διεξάγει εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον ψηφιακό χώρο, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εβραίων Φοιτητών EUJS, αλλά δεν τα αφαίρεσε από την πλατφόρμα της, παρά το γεγονός ότι τα tweets προφανώς παραβίαζαν σαφώς τη δική της πολιτική.

Σύμφωνα με τον Guardian, τέσσερα από τα tweets απέρριπταν ότι υπήρχε το Ολοκαύτωμα, ένα ανέφερε ότι “οι μαύροι πρέπει να θανατωθούν με αέριο και να σταλούν με το Space X στον Άρη”, ενώ ένα έκτο συνέκρινε τα προγράμματα εμβολιασμού του Covid με τη μαζική εξόντωση στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Όλα καταγγέλθηκαν τον Ιανουάριο, αλλά το Twitter έκρινε ότι τρία από τα tweets δεν παραβίαζαν τις κατευθυντήριες γραμμές του και δεν απάντησε στις υπόλοιπες αναφορές, όπως υποστηρίζει η  αγωγή.

Το Twitter έλαβε ειδοποίηση για τη δικαστική προσφυγή και έκτοτε προχώρησε στον αποκλεισμό ορισμένων από τα προσβλητικά tweets.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments