Global News

CNN: Η Β. Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για πυρηνική σύγκρουση

CNN: Η Β. Κορέα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για πυρηνική σύγκρουση

Πηγή Φωτογραφίας: The Japan Times

Η Βόρεια Κορέα αντιδρά στην αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός υποβρυχίου με πυρηνική ενέργεια βαλλιστικού πυραύλου.

Η Βόρεια Κορέα έχει προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αποστολή υποβρυχίου με πυρηνική ενέργεια βαλλιστικού πυραύλου στη Νότια Κορέα. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να φέρουν ένα στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο με πυρηνικές κεφαλές στην κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Πιονγκγιάνγκ. Το βήμα θα μπορούσε «πρακτικά να πυροδοτήσει τη χειρότερη κρίση μιας πυρηνικής σύγκρουσης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για «κατάφωρο πυρηνικό εκβιασμό».

Σύμφωνα με το KCNA, ο εκπρόσωπος επέκρινε επίσης το γεγονός ότι αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη είχαν παραβιάσει πρόσφατα τον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας στα ανατολικά της χώρας. «Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα σημειωθεί ένα συγκλονιστικό περιστατικό κατά το οποίο ένα στρατηγικό αναγνωριστικό αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα καταρριφθεί πάνω από την Ανατολική Θάλασσα».

Εν όψει των αυξημένων εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  και ο αρχηγός του κράτους της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ συμφώνησαν σε συνάντηση στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Απρίλιο  να ενισχύσουν τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των συμμάχων χωρών. Αυτό περιλαμβάνει μια πιο ορατή ανάπτυξη στρατηγικών οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων με πυρηνικά βαλλιστικούς πυραύλους. Ανάλογα με το σχεδιασμό, τέτοιοι πύραυλοι μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με μία ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές. Τον Ιούνιο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έστειλαν πυρηνικό υποβρύχιο με πυραύλους κρουζ στο λιμάνι του Μπουσάν στη Νότια Κορέα για κοινές ασκήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments