ΟΤΑ

“Συμμαχία Δημιουργίας”: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στου Ζωγράφου

“Συμμαχία Δημιουργίας”: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στου Ζωγράφου
Παρουσία εκατοντάδων, φίλων συνεργατών, υποψηφίων και κυρίως πολιτών

Παρουσία εκατοντάδων, φίλων συνεργατών, υποψηφίων και κυρίως πολιτών, που κατέκλυσαν τον πεζόδρομο της πλατείας Γαρδένιας, αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, ο Δήμαρχος Ζωγράφου και Επικεφαλής της «Συμμαχίας Δημιουργίας για τον Δήμο Ζωγράφου», Βασίλης Θώδας πραγματοποίησε χθες (12/7) στις 19.30, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης.

Σε μια ομιλία με παλμό ο Βασίλης Θώδας αρχικά αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά έργα που έχει υλοποιήσει στη διάρκεια αυτών των 4 χρόνων που έχει αναλάβει τη διοίκηση της πόλης.

Υπό τον τίτλο «το κάναμε» ο Δήμαρχος Ζωγράφου αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και όλα όσα πραγματοποίησε. Έργα σημαντικά που ήδη έχουν αρχίσει και αλλάζουν την εικόνα της πόλης του Ζωγράφου.

«Το 2019 θέσαμε τα θεμέλια.Το 2023 θα σηκώσουμε τον Δήμο ψηλά, εκεί που αξίζει να βρίσκεται» είπε ο Βασίλης Θώδας και συμπλήρωσε: «Για εμάς υπάρχει μόνο μια πορεία. Μπροστά και ψηλά. Δεν θα ρισκάρουμε η πόλη να γυρίσει πίσω στις λογικές της μιζέριας, του μικροκομματισμού, της αδράνειας, της απαξίωσης της δημοτικής περιουσίας, της εγκατάλειψης, της απουσίας από τα δημοτικά δρώμενα της προηγούμενης δημοτικής αρχής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους της νέας θητείας σημειώνοντας όλα τα έργα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τέλος, αναφέρθηκε στον σχηματισμό της νέας παράταξης, της «Συμμαχίας Δημιουργίας για τον Δήμο Ζωγράφου» επισημαίνοντας πως αυτή αποτελείται από ενεργούς πολίτες, ανθρώπους που νοιάζονται για την πόλη.

«Σ’ αυτόν τον συνδυασμό δεν παίζουν ρόλο οι κομματικές ταυτότητες. Θέση έχει μόνο το πάθος μας για δημιουργία στην πόλη που αγαπάμε και ζούμε», σημείωσε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων της «Συμμαχίας Δημιουργίας». «Είναι οι στενοί μου συνεργάτες, οι άνθρωποι που μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη μεγάλη νίκη», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Θώδας.

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου τέλεσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Ζωγράφου, πατήρ Βενέδικτος Παπαδόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου, πατήρ Χαράλαμπος Πανόπουλος, οι οποίοι έδωσαν τις θερμότερες ευχές τους στον Βασίλη Θώδα για καλή επιτυχία.

Ακολουθεί η ομιλία του Βασίλη Θώδα:

«Απόψε η καρδιά της πόλης μας χτυπάει εδώ! Στην αγαπημένη μας Γαρδένια. Καλωσήρθατε, Καλωσήρθατε στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Συμμαχίας Δημιουργίας!

Ομολογώ ότι με συγκινείτε με την μεγαλειώδη παρουσία σας εδώ και φανταστείτε ότι είναι μόνο η αρχή.

Ξέρετε ότι, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά ξεκινάμε με ευχαριστίες. Αλλά, πραγματικά ένα ευχαριστώ δε φτάνει Και δεν φτάνει γιατί δεν μπορεί να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που μου δείξατε 4 χρόνια τώρα όταν μου δώσατε την ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και σήμερα με πολλή μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης υπηρετώ.

Σήμερα Είστε εδώ γιατί πιστέψατε σε όλους εμάς. Πιστέψατε στο έργο μας, πιστέψατε στο σχεδιασμό μας, για να κάνουμε του Ζωγράφου την πόλη που ονειρευόμαστε. Μια πόλη Βιώσιμη, μια πόλη με Ταυτότητα. Το 2019 ξεκινήσαμε ένα υπέροχο ταξίδι με όρεξη για δουλειά, με συνέπεια λόγων και έργων, με σθένος και με ήθος.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, η 4ετία που πέρασε ήταν γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις. Βρεθήκαμε μπροστά στην πρόκληση της μειοψηφίας, λόγω της απλής αναλογικής. Δεν διέθετα πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως οι προκάτοχοί μου. Βιώσαμε όλοι μαζί τις συνέπειες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Με σκληρή όμως δουλειά επιμονή και υπομονή τα καταφέραμε.

Δώσαμε μάχες με την παθογένεια της γραφειοκρατίας, Παλέψαμε τις ιδεοληψίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής που καθήλωσαν τον δήμο μας σε ανυποληψία και εγκατάλειψη. Και τα καταφέραμε. Ήμουν καθημερινά δίπλα σας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πρόβλημα, σε όλο τον Δήμο. Δεν κλείστηκα στο γραφείο μου, δεν το έβαλα κάτω ούτε μια στιγμή. Ήμουν μαζί στις χαρές και στις λύπες σας. Τα λύσαμε όλα? ΟΧΙ.

Αγωνιστήκαμε όμως και συνεχίζουμε κάθε μέρα να παλεύουμε για αυτήν την πόλη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σχεδιάσαμε το μέλλον της πόλης και υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο μέρος του Προγράμματός μας.

Υλοποιώντας, λοιπόν, αυτό το πρόγραμμα, ένα πλήθος δημοτικών συμβούλων έβαλε στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικά  στερεότυπα. Και μου είπαν μαζί σου Δήμαρχε. Και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Έτσι, δημιουργήσαμε τον Οκτώβριο που μας πέρασε αυτή τη μεγάλη, πλατιά συμμαχία δημιουργίας. Μια συμμαχία ιδεών για να γίνει πράξη το πρόγραμμά μας. Για να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την πόλη μας.

Συμμαχούμε για την Πόλη μας, Συμμαχούμε για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια πόλη σύγχρονη και λειτουργική. Απόψε η Συμμαχία ιδεών, προσώπων και δουλειάς γιορτάζει.Γιορτάζουμε την ολοκλήρωση μιας δημιουργικής τετραετίας με έργα και παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο.

Το 2019

1) Υποσχεθήκαμε να αλλάξουμε τον οδοφωτισμό με λαμπτήρες LED εξοικονομώντας 70% ενέργεια και κάνοντας την πόλη μας φωτεινή και ασφαλής. Το κάναμε 2) Υποσχεθήκαμε να Αλλάξουμε το στόλο οχημάτων αποκομιδής. Το κάναμε. Πήραμε και για πρώτη φορά οχήματα πολιτικής προστασίας. 3) Υποσχεθήκαμε να Τοποθετήσουμε συστήματα υπόγειων κάδων Το κάναμε 4) Υποσχεθήκαμε να Δημιουργήσουμε Πάρκα τσέπης Το κάναμε. 5) Υποσχεθήκαμε να Ανακατασκευάσουμε και να πιστοποιήσουμε όλες τις παιδικές χαρές και να δημιουργήσουμε 2 καινούριες. Το κάναμε. 6) Υποσχεθήκαμε να Επαναλειτουργήσουμε το Ρυθμό. Τον Τακτοποίησαμε, τον νοικιάσαμε και πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισής του. 7) Υποσχεθήκαμε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, όπως έμεναν πριν το 2019. Το κάναμε. 8) Υποσχεθήκαμε να εφαρμόσουμε την προσχολική εκπαίδευση και να αυξήσουμε τις αίθουσες των παιδικών σταθμών. Το Κάναμε. 9) Υποσχεθήκαμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες. Το κάναμε. Δεν αφήσαμε κανέναν μόνο του στην Πανδημία, δημιουργώντας την υπηρεσία «Είμαστε δίπλα σου» 10) Υποσχεθήκαμε να ανακατασκευάσαμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και να δημιουργήσουμε νέους αθλητικούς χώρους. Το κάναμε. 11) Υποσχεθήκαμε να εκσυγχρονίσουμε τα σχολεία μας. Το κάναμε. Διορθώσαμε προβλήματα δεκαετιών.

12) Υποσχεθήκαμε να μετασχηματίζουμε ψηφιακά τον Δήμο μας. Το κάναμε και συνεχίζουμε (απομακρυσμένες πληρωμές, ληξιαρχείο)

Παράλληλα, ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις με λύσεις.

Συστήσαμε την Ενεργειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση και για να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Είμαι υπερήφανος που θα το πω, αλλά ναι, είμαστε το έργο μας! Έχουμε όμως πολλά ακόμα να κάνουμε! Το μέλλον είναι μπροστά μας. Είμαι υπερήφανος γιατί μαζί με τους συνεργάτες μου διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε για τη νέα πενταετία τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει λάβει ποτέ η πόλη.

Έχουν εγκριθεί έργα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη περίοδο. Και πριν τελειώσει αυτή η δημοτική περίοδος 3 από αυτά θα έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν έργα που με την ολοκλήρωσή τους θα νιώσετε υπερήφανοι που συμμετείχατε σε αυτή την προσπάθεια.

Στη νέα πενταετία, στη νέα δημοτική περίοδο θα προτείνω ένα νέο συμβόλαιο με τους κατοίκους της πόλης. Όχι κούφια λόγια αλλά 5 + 1 μεγάλα έργα. Τα 4 είναι σε φάση δημοπράτησης

1ον: Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά το μεγαλύτερο έργο αστικής αναζωογόνησης που έχει δει ποτέ η πόλη μας. Με έργα σε κάθε γωνιά της. Θα ανακατασκευάσουμε 29.000 τ.μ. πεζοδρομίων. Θα πραγματοποιήσουμε παρεμβάσεις σε 57.740 τμ κοινόχρηστων χώρων και σε 5000 τμ πρασίνου. Αντιλαμβάνεστε τα νούμερα; Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι. Το διεκδικήσαμε και το πετύχαμε.

2ον: Μέσα στο Φθινόπωρο αρχίζουν τα έργα ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης στη Πλατεία Άνοιξη και των τριών Παρακείμενων Κεντρικών Οδών (Ξηρογιάννη, Μπισκίνη, Αμφιτρίτης. Μια πλατεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ένα σημαντικό έργο για την πόλη, που δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς.

3ον. Οι εργασίες δημιουργίας ενός πρότυπου παιδικού σταθμού στο χώρο της βίλας Αγλατζιάς δυναμικότητας 100 παιδιών ξεκινάει τους επόμενους μήνες.

4ον. Στο άμεσο επόμενο διάστημα θα δημιουργήσουμε μια νέα ψηφιακή πόλη, λόγω της χρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ.

5ον. Το κτήμα Ζωγράφου, το πάρκο Ειρήνης. Το όνειρο όλων μας.

Ε λοιπόν αυτό το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα! Ολοκληρώθηκε ήδη η οριστική μελέτη για την ανάπλαση και την ενοποίηση των χώρων περιμετρικά της Βίλας Ζωγράφου, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο πάρκο 26 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης μας. Ξεπεράσαμε τα εμπόδια. Αυτοί που επιδίωκαν τη στασιμότητα και το τέλμα έχουν κριθεί ήδη από το λαό της Πόλης.

Προεκλογικά θα ακούσουμε πολλές εξαγγελίες από ανθρώπους που δεν έκαναν ποτέ τίποτα για την πόλη τα χρόνια που διοίκησαν. Δεν ολοκλήρωσαν ούτε ένα έργο μέσα στη θητεία τους. Εμείς πορευόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα. Εμείς μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα.

Και τέλος την πολυπόθητη δημιουργία 3 υπόγειων χώρων στάθμευσης.

Σήμερα, όμως, δεν θα ασχοληθούμε διεξοδικά με τον απολογισμό μας. Το πράξαμε τον Οκτώβριο, προτού καν ολοκληρωθεί η τετραετία. Τολμήσαμε, τολμάμε, γιατί είμαστε ο λόγος μας και το έργο μας. Σήμερα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε το ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού, μιας πορείας ολοκλήρωσης των έργων της πόλης.

Φίλες και φίλοι,

Συνοδοιπόροι σ’ αυτό το αυτοδιοικητικό ταξίδι που ξεκίνησε το 2019, εμείς δεν χρωματίσαμε πολιτικά τους συμπολίτες μας. Δεν κοιτάξαμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments