Global News

Le Monde: Η ΔΟΕ αποκλείει Ρωσία και Λευκορωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Le Monde: Η ΔΟΕ αποκλείει Ρωσία και Λευκορωσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: dw.com

Η ΔΟΕ θα στείλει σύντομα τις προσκλήσεις της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού σε 203 χώρες. Ούτε η Ρωσία ούτε η Λευκορωσία θα λάβουν προσκλήσεις προς το παρόν.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα στείλει τις προσκλήσεις της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι σε 203 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές στις 26 Ιουλίου, αλλά όχι στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία, για τις οποίες επιφυλάσσεται να αποφασίσει. Εάν το όργανο της Λωζάνης επιμένει από τον Μάρτιο ότι θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω το λεπτό ζήτημα της παρουσίας υπό ουδέτερη σημαία Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στο Παρίσι, η αγωνία παρέμεινε στη διαχείριση των επίσημων προσκλήσεων, που παραδοσιακά αποστέλλονται στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ΕΟΕ) ένα χρόνο πριν την τελετή έναρξης.

Έδωσε τέλος ενημερώνοντας, στον ιστότοπό της, τις ερωτήσεις και απαντήσεις που συντάχθηκαν την άνοιξη, μετά τη σύσταση που έγινε στις διεθνείς ομοσπονδίες να επαναφέρουν Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές στους αγώνες τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υποστήριξε ενεργά τον πόλεμο στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022. Ως εκ τούτου, η ΔΟΕ δηλώνει ότι θα στείλει προσκλήσεις για τους επόμενους Θερινούς Αγώνες στις 26 Ιουλίου στις 203 επιλέξιμες NOCs εξαιρουμένων αυτών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας καθώς και της Γουατεμάλας  που έχουν ανασταλεί από τον Οκτώβριο του 2022 για προβλήματα υγείας.

Ο Ολυμπιακός οργανισμός επιβεβαιώνει εν πάση περιπτώσει ότι θα αποφασίσει για μια πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας όταν το επιθυμεί, κατά την απόλυτη κρίση του και χωρίς να δεσμεύεται από τα αποτελέσματα των προηγούμενων προκριματικών Ολυμπιακών αγώνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments