Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Μπότο, απομένουν μόνο τα τυπικά

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Μπότο, απομένουν μόνο τα τυπικά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ακόμα και εντός της ημέρας ο Ζοζέ Μπότο από τον ΠΑΟΚ

Ο Ζοζέ Μπότο βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από τον ΠΑΟΚ και θα προστεθεί και αυτός στην μακριά λίστα με τους αθλητικούς διευθυντές που έρχονται με διθυράμβους στην Τούμπα και αποχωρούν σε μεγάλο βαθμό απαξιωμένοι.

Ο Πορτογάλος που προέκυψε στην επικαιρότητα του Δικεφάλου τον χειμώνα του 2022 ως ο εκφραστής του νέου πλάνου του ΠΑΟΚ που θα στηριζόταν σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, ώστε να τους αναδείξει και στη συνέχεια να επωφεληθεί από την υπεραξία. Σήμερα βρίσκεται κοντά στην αποχώρηση καθώς έχει – για πολλοστή φορά – καταθέσει την παραίτηση του στον Ιβάν Σαββίδη που είναι αυτός που τον προσέλαβε και αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Η αλήθεια είναι ότι ολοένα και περισσότερο, από το περασμένο καλοκαίρι και μετά, ο ρόλος του Μπότο στα μεταγραφικά, σταδιακά αλλά σταθερά, σταμάτησε να είναι επιδραστικός και έφτασε πλέον από ένα σημείο και μετά να είναι εντελώς συμβουλευτικός.

Τι του καταλογίζεται; Πρώτα από όλα ότι, όπως και οι περισσότεροι προκάτοχοι του, δεν εκτίμησε σωστά το υλικό και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που προϋπήρχαν στο ρόστερ και κυρίως στις ακαδημίες του Δικεφάλου. Γεγονός που τον οδήγησε σε επιλογές νεαρών ποδοσφαιριστών, για τους οποίους μάλιστα πληρώθηκαν αρκετά χρήματα, που τελικά δεν προσέφεραν κάτι στο πλάνο της ανανέωσης. Οι δυο πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν αυτές του Φιλίπε Σοάρες και περισσότερο από κάθε άλλη του Νικόλας Κουαλιάτα.

Ο νεαρός Πορτογάλος χαφ, η πρώτη μεταγραφή με την σφραγίδα του Μπότο, που κόστισε κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ δείχνοντας ότι ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί καν στις απαιτήσεις του Δικεφάλου.

Ο Κουαλιάτα για τον οποίο ο ΠΑΟΚ ξόδεψε 1,8 εκατομμύρια ήρθε ως ο παίκτης που θα έλυνε το θέμα του «δεκαριού» που έψαχνε ο Λουτσέσκου κάτι που σε καμία περίπτωση ο νεαρός Ουρουγουανός δεν κατάφερε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε ότι ήδη υπήρχε στον ΠΑΟΚ η λύση που άκουγε στο όνομα του Γιάννη Κωνσταντέλια. Η σύγκριση και μόνο των δυο ποδοσφαιριστών είναι αρκετή για συμπεράσματα… σύμφωνα με το sport24.gr

Από την άλλη βέβαια υπάρχει και η περίπτωση του Ντομινίκ Κοτάρσκι τον οποίο ο Μπότο έφερε στην Τούμπα και στην πράξη φαίνεται να είναι μια σωστή και ωφέλιμη για τον ΠΑΟΚ επιλογή.

Κάτι που ενόχλησε τον ΠΑΟΚ ως οργανισμό ήταν και το γεγονός ότι ο Πορτογάλος φάνηκε να προσπαθεί εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών που προήλθαν από τις ακαδημίες του Δικεφάλου, όχι μόνο του Κωνσταντέλια αλλά και του Κουλιεράκη.

Όπως και να έχει υπήρξε και το ζήτημα ποδοσφαιριστών που δεν υπολογιζόταν – όπως για παράδειγμα ο Μουργκ ή ο Νινούα – για τους οποίους ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου δεν κατάφερε να βρει λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον του Ζοζέ Μπότο μοιάζει να είναι προδιαγεγραμμένο, το γυαλί με τον ΠΑΟΚ φαίνεται πως έχει ραγίσει και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments