Οικονομία

Οδηγεί και σήμερα το Χρηματιστήριο ο Μυτιληναίος

Οδηγεί και σήμερα το Χρηματιστήριο ο Μυτιληναίος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με μπροστάρη και πάλι τον Μυτιληναίο, το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί και σήμερα ανοδικά, αφήνοντας πίσω του τη διόρθωση της Δευτέρας και θέτοντας τις βάσεις για ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το πρόσφατο peak των 1.327 μονάδων.

Με μπροστάρη και πάλι τον Μυτιληναίο, το Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρεί και σήμερα ανοδικά, αφήνοντας πίσω του τη διόρθωση της Δευτέρας και θέτοντας τις βάσεις για ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το πρόσφατο peak των 1.327 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,69% στις 1.324,93 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,79% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.217,56 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,76% στις 1.101,05 μονάδες.

Στους πρωταγωνιστές η σκυτάλη

Η μετοχή του Μυτιληναίου δείχνει ασταμάτητη στην ανοδική πορεία, καθώς καθημερινά καταρρίπτει τα ιστορικά υψηλά της και δίνει το σήμα σε μια αγορά που έδειχνε σαφή σημάδια κόπωσης πέριξ των 1.320 μονάδων. Αλλά μετά την ισχυρή διόρθωση της Δευτέρας, η αγορά δείχνει να έχει ανασυνταχθεί και βλέπει με μεγαλύτερες αξιώσεις τα πρόσφατα υψηλά των 1.327 μονάδων.

Έτσι, μετά από μια μίνι διάχυση του ενδιαφέροντος, η εστίαση επιστρέφει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου και βρίσκεται σε εξέλιξη μια άτυπη μάχη κεφαλαιοποιήσεων μεταξύ των πρωταγωνιστών. Η υποαπόδοση, σε σχέση με εκείνη της αγοράς, του ΟΤΕ, έφεραν τον πάλαι ποτέ κραταιό των κεφαλαιοποιήσεων στην τρίτη θέση (6 δισ. ευρώ), με την Eurobank να “αναβαθμίζεται” στη δεύτερη θέση (6,1 δισ. ευρώ), αποτυπώνοντας επί της ουσίας τη μέχρι τώρα υπεραπόδοσή της και τις προοπτικές πλήρους αποδέσμευσης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Από κοντά όμως στις κεφαλαιοποιήσεις είναι και ο ΟΠΑΠ (5,9 δισ. ευρώ), όπως και η Εθνική (5,7 δισ. ευρώ).

Τεχνικά τώρα, η αγορά στοχεύει στο υψηλό του 2014 στις 1.379 μονάδες για αρχή, με την τάση να είναι αρκετά ισχυρή. Ο FTSE 25 έχει βάλει πλώρη για τη ζώνη των 3.255-3.275 μονάδων, όπου είναι σημαντική αντίσταση, με μια πιθανή κατοχύρωση να αναμένεται να δώσει έξαρση στις 3.350 μονάδες. Ο τραπεζικός έχει τις 1.137 μονάδες ως επόμενη κοντινή αντίσταση, ενώ μεγάλος επόμενος στόχος είναι οι 1.250 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος σημειώνει κέρδη 3,07%, με τον Ελλάκτωρ να είναι στο +2,20%. Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Autohellas, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank και ΟΤΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Aegean, ΔΕΗ, Σαράντης, Quest, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Εθνική, Eurobank, Motor Oil και Λάμδα, ενώ οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και Τιτάν δεν έχουν μεταβολή. Η ΓΕΚ Τέρνα χάνει 0,14%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments