Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το debate διαιρεί τους τέσσερις υποψήφιους

ΣΥΡΙΖΑ: Το debate διαιρεί τους τέσσερις υποψήφιους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να συντονίσουν και να οργανώσουν την διαδικασία εκλογής τους στην ηγεσία.

Την πρώτη τους συνάντηση θα έχουν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να συντονίσουν και να οργανώσουν την διαδικασία εκλογής τους στην ηγεσία.

Η πρωτοβουλία οφείλεται στους δυο γραμματείς του κόμματος σε μια προσπάθεια να είναι το ίδιο το κόμμα που θα αναλάβει να παράσχει υποστήριξη σε αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία για το ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση είναι επιβεβλημένη, σημειώνουν όλες οι πλευρές, με τους υποψήφιους να επιζητούν τη συνεννόηση και τη θεσμική θωράκιση της διαδικασίας ώστε να αποφεύγονται αχρείαστες αντιπαραθέσεις για ζητήματα διαδικαστικά και αμιγώς τεχνικά.

Ένα από τα καυτά θέματα που καλούνται να επιλύσουν οι 4 συνυποψήφιοι με την «επιδιαιτησία» της Κουμουνδούρου είναι οι όροι διεξαγωγής του debate με τον Νίκο Παππά να επιμένει στην διεξαγωγή τουλάχιστον δυο τηλεοπτικών αναμετρήσεων, μια πριν τις διακοπές του Αυγούστου και μια πριν την τελική ευθεία της κάλπης της 10ης Σεπτεμβρίου.

Ήδη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο εκφράστηκαν συγκεκριμένοι προβληματισμοί και προτιμήσεις για το ύφος της τηλεμαχίας μιλώντας για ένα μοτίβο που θα παραπέμπει περισσότερο σε συζήτηση βάθους παρά σε debate με την «παραδοσιακή» μορφή που γνωρίζουμε στη χώρα.

Πάντως για την ώρα πλην του Νίκου Παππά δεν φαίνεται οι άλλοι δυο βασικοί παίχτες να είναι ιδιαίτερα ζεστοί για μια τηλεμαχία πριν τον Αύγουστο.

Το άλλο καυτό ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η σύσκεψη των υποψηφίων είναι και το ζήτημα της χαλαρής σχέσης μεταξύ ψηφοφόρων και κόμματος με την Έφη Αχτσιόγλου να εμφανίζεται δημόσια ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μη αποκλείοντας και τη ψήφο των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο των μελών.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Τσακαλώτος σχεδόν το απέκλεισε και παρέπεμψε το ζήτημα σε μια μελλοντική αλλαγή του καταστατικού από το έκτακτο συνέδριο καθώς στο διαρκές του Σεπτεμβρίου κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

«Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο», απαντά σε συνομιλητές του ο Νίκος Παππάς επιμένοντας στην βασική του αρχή η εκλογική διαδικασία να αποκτήσει χαρακτήρα πολιτικού γεγονότος και ισχυρής πολιτικής νομιμοποίησης του επόμενου προέδρου.

Για την ώρα πάντως κομματικές πηγές επιμένουν ότι μια τέτοια συμφωνία κυρίων απαιτεί και γενναία συλλογική πολιτική πρωτοβουλία ώστε με μια διασταλτική ερμηνεία του καταστατικού να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κουμουνδούρου είναι έτοιμη να αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι της καμπάνιας της εκλογικής διαδικασίας.

Η προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι αφορούν στην διεξαγωγή μιας καμπάνιας από τη πλευρά του κόμματος που θα αφορά στην κορυφαία κομματική διαδικασία με σποτ και προωθητικό υλικό, αλλά και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο στενό χρονικό περιθώριο που υπάρχει.

Πέρα δηλαδή από τον υποστηρικτικό ρόλο, με τη συνδρομή και έμψυχου δυναμικού του κόμματος, προς αρωγή των τεσσάρων υποψηφίων, υπάρχει και η σκέψη το κόμμα να αγκαλιάσει ευρύτερα τη διαδικασία από το συντονισμό μέχρι φυσικά την διεξαγωγή των εκλογών.

Εξάλλου στην Κουμουνδούρου υπάρχει αρκετή τεχνική και τεχνολογική επάρκεια, προίκα της εκλογικής διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών που οργανώθηκαν πριν ένα χρόνο για την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία και της νέας ΚΕ του κόμματος από τη βάση.

Τάμπλετ και στελέχη με κατάρτιση είναι έτοιμα για να αναλάβουν το εγχείρημα, με την διαφορά ότι αυτή τη φορά θα αφορά σε τέσσερις τουλάχιστον υποψήφιους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments