Διεθνή

Κριμαία: «Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών» από ουκρανική επίθεση

Κριμαία: «Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών» από ουκρανική επίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr

Μια ουκρανική επίθεση με drones προκάλεσε σήμερα έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, δήλωσε ο κυβερνήτης αυτής της χερσονήσου

Μια ουκρανική επίθεση με drones προκάλεσε σήμερα έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία, δήλωσε ο κυβερνήτης αυτής της χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, ο οποίος διέταξε την απομάκρυνση του πληθυσμού σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και ανέστειλε τη σιδηροδρομική κυκλοφορία.

«Κατόπιν της επίθεσης από εχθρικά drones στην περιοχή Κρασνογκβαντίσκι, σημειώθηκε έκρηξη σε μια αποθήκη πυρομαχικών», δήλωσε ο Σεργκέι Αξιόνοφ με ανάρτηση στο Telegram.

«Αποφασίστηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που ζουν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, αποφασίστηκε επίσης η διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας», ενώ «μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρέθηκαν στο σημείο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές συνέπειες », όπως επισήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ρώσου αξιωματούχου, λόγω της επίθεσης, είχε προσωρινά διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη Χερσόνησο της Κριμαίας

«Οι αρχές ζήτησαν να παραμείνουν ήρεμοι, από όσους βρίσκονταν στη γέφυρα και στην περιοχή της επιθεώρησης των οχημάτων, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπηρεσιών ασφάλειας», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκρήξεις που έγιναν στη Γέφυρα της Κριμαίας τη Δευτέρα, είχαν ως συνέπεια το θάνατο δύο αμάχων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος τέθηκε εκτός λειτουργίας. Η ίδια γέφυρα, είχε επιστρέψει στην κανονική λειτουργία της, μετά τις σοβαρές καταστροφές που είχε υποστεί από μία παρόμοια επίθεση που είχε δεχτεί τον Οκτώβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments