Πολιτική

Οριστικοποιούνται οι υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων

Οριστικοποιούνται οι υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο υποψήφιος της Κουμουνδούρου στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας και τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο υποψήφιος της Κουμουνδούρου στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας και τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Σε μια από τις κλειστές συσκέψεις μετά την εμπλοκή της αντιπολίτευσης στην κατάρτιση υποψηφίων στην πρωτεύουσα, ο Νάσος Ηλιόπουλος φέρεται να δήλωσε προφητικά: «Στο τέλος θα επιλέξουμε τον Κώστα». Αυτό έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας αρκετών να πείσουν τον νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να είναι υποψήφιος για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Δεν ήταν λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν τον Δημήτρη Βερβεσό να είναι κοινός υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είδε ποτέ με καλό μάτι μια τέτοια προοπτική. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να έχει επενδύσει πολλά στον καθηγητή του ΕΜΠ Χάρη Δούκα. Την Κυριακή το πρωί, η πιθανότητα υποψηφιότητας του Δημήτρη Βερβεσού έκλεισε οριστικά και ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέσω πολλών τηλεφωνημάτων που έγιναν, φέρεται να «κλείδωσε» ως η καλύτερη δυνατή λύση. Έμεινε απρόσμενα εκτός Βουλής λόγω του κακού ποσοστού του κόμματος, είναι μια νεανική – κομματική υποψηφιότητα με ευρεία αποδοχή, ενώ ως τομεάρχης Εσωτερικών και μέλος της επιτροπής αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα. Εχει ήδη επικοινωνήσει με τους υποψήφιους προέδρους, ενώ εκτιμάται πως σύντομα θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς και με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να ανακοινώσει ο Χάρης Δούκας την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου ακολούθως να γνωστοποιήσουν τη στήριξη στην υποψηφιότητά του. Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψηφίους που θα στηρίξει σε έξι περιφέρειες: τον Γιάννη Σγουρό στην Αττική, τον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη, τον Χρήστο Παπαστεργίου στην Κεντρική Μακεδονία, τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία, τον Στέφανο Ζούμπα στην Ηπειρο και τον Νικηφόρο Παπανικόλα στο Νότιο Αιγαίο.

Οι εργασίες συνεχίζονται για την ολοκλήρωση του “χάρτη” των υποστηρίξεων στις υπόλοιπες περιφέρειες. Το επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έχει θέσει ως ανεπίσημο χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση όλων των υποψηφίων το τέλος του μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments