Αθλητισμός

Λουτσέσκου: «Έχω χάσει εδώ και καιρό το αίσθημα του φόβου»

Λουτσέσκου: «Έχω χάσει εδώ και καιρό το αίσθημα του φόβου»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Όλα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ενόψει του πρώτου αγώνα με την Μπεϊτάρ στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, εξάλλου όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν φοβάμαι πια, έχω χάσει εδώ και καιρό αυτό το αίσθημα», αυτό που τον απασχολεί είναι η πνευματική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με την Μπεϊτάρ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. «Η συγκέντρωση είναι μία διαφορετική κατάσταση. Έχω αυτοπεποίθηση στην ομάδα λόγω της συνεισφοράς τους και της συμμετοχής τους δεδομένου πως δουλεύουμε καιρό μαζί. Όσον αφορά τις απουσίες των τιμωρημένων Αουγκούστο – Βιεϊρίνια, έχουμε παίκτες που περιμένουν την ευκαιρία τους να αγωνιστούν. Είναι μία ευκαιρία για όλους προκειμένου να φέρουν εις πέρας όσα τους ζητηθούν».

Ο ΠΑΟΚ πέρσι στα σημαντικά ματς έδειξε να έχει πνευματικό θέμα, με τους παίκτες του να λυγίζουν στο τέλος, κάτι που δεν είχαν εμφανίσει στο παρελθόν οι ομάδες του Λουτσέσκου, ειδικά η αήττητη ομάδα της σεζόν 2017-2019.

«Η έλλειψη προσωπικότητας είναι η μεγάλη διαφορά, η περσινή ομάδα είχε κατά βάση νεαρούς ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν εμπειρίες, παράγοντες που διαμορφώνουν την προσωπικότητα του γκρουπ. Γι αυτό υπήρχαν όλες αυτές οι μεταπτώσεις. Η αήττητη ομάδα ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό. Μια ομάδα γεμάτη από εμπειρίες και παραστάσεις. Μια ομάδα που μπορούσα να συνεννοηθώ και ήξερα ότι μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και στην κακή της ημέρα. Να θυμηθώ το ματς στη Λαμία, όπου δεν αξίζαμε να κερδίσουμε και όμως στο τέλος καταφέραμε και κερδίσαμε. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά εκείνης της ομάδας και της τωρινής. Μιλούσα με έναν άνθρωπο από τον σύλλογο και είπαμε ότι και εκείνη η ομάδα είχε νέους παίκτες, τον Λημνιό, τον Ζαμπά, που ήταν ανάμεσα σε σημαντικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έδιναν τον τόνο και την ταυτότητα, είπε ο Ρουμάνος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Η περσινή ομάδα έδωσε το 100% στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δίνοντας το 100% μπορούσε να ξεπεράσει το ταβάνι της. Η ίδια κατάσταση υπήρχε και το ξεκίνημα της σεζόν 2021-22, που επιμένω ότι ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν μου στον ΠΑΟΚ. Παίξαμε 59 παιχνίδια, φτάσαμε τόσο μακριά σ’ όλες τις διοργανώσεις. Μια χρονιά πολύ δύσκολη που μας κόστισε στο τέλος, μείναμε από ενέργεια. Μακάρι κι άλλες ελληνικές ομάδες να καταφέρουν να φτάσουν στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, να δίνουν βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό που μας κόστισε, ξαναλέω ήταν ότι φτάσαμε χωρίς ενέργεια στο τέλος της σεζόν».

Παράλληλα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στην υπόθεση του Ντάγκλας Αουγκούστο και το έντονο ενδιαφέρον που δείχνει να υπάρχει από πλευράς Ναντ για τον Βραζιλιάνο χαφ του «Δικεφάλου».

«Με τον Ντάγκλας είχαμε και έχω μία πολύ καλή σχέση. Ξέρει ότι τον εκτιμώ, είναι από τους καλύτερους που έχω προπονήσει. Καταλαβαίνω πως έχει μια πρόταση από ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, αλλά βρίσκεται ήδη σε ένα γκρουπ, ένα κλαμπ, μια πόλη, που τον εκτιμά. Οι ποδοσφαιριστές που είναι εδώ είναι έτοιμοι και διαθέσιμοι για να αγωνιστούν, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο επ’ αυτού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments