Ελλάδα

Μαγνησία: Νέο μέτωπο φωτιάς στο Βελεστίνο – Μήνυμα 112 σε Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών

Μαγνησία: Νέο μέτωπο φωτιάς στο Βελεστίνο – Μήνυμα 112 σε Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική.

Κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας η Εθνική Οδός λόγω της φωτιάς στο Βελεστίνο.Εξαιτίας της φωτιάς στο Βελεστίνο έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης.Η τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο των Μικροθηβών.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα και καθυστέρησεις.

Καναντέρ επιχειρεί σε πολύ χαμηλό ύψος για να σβήσει αναζωπύρωση στα Απόλλωνα

Οι πιλότοι των Καναντέρ εξακολουθούν με αυτοθυσία να παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις για να σβήσουν αναζωπύρωση στα Απόλλωνα.

Μεγάλο μέτωπο σε Προφύλια – Λάερμα στη Ρόδο, αναζωπυρώσεις σε Απόλλωνα και Μαλώνα

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο που υπάρχει ανάμεσα στα χωριά Προφύλια και Λάερμα όσον αφορά τη φωτιά στη Ρόδο.

16:12 Οι φλόγες έφτασαν δίπλα στα σπίτια στο Βελεστίνο

15:57 Φωτιά και στον Αφανό Λαμίας

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στον Αφανό Λαμίας, οικισμό κοντά στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Βελεστίνο στον δρόμο προς Αερινό η οποία πλησιάζει απειλητικά οικισμό της περιοχής. Λίγο μετά τις 15:30 οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τους κατοίκους των χωριών Άγιος Γεώργιος, Βελεστίνο και Σέσκλο.

Το υπουργείο συστήνει στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικισμός του Αγιου Γεωργίου Φερών εκκενώνεται αυτή την ώρα από τους κατοίκους.Παράλληλα, κλειστή είναι η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Μλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 1003, ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Παλληκάρης επισήμανε ότι η πυρκαγιά καίει σε τρία μέτωπα και έχουν καταφέρει να περιορίσουν το ένα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συντονίζουν την επιχείρηση, ενώ υπάρχει ανησυχία για κτηνοτροφικές μονάδες που είναι κοντά στη φωτιά καθώς απειλεί σπίτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments