Global News

BBC: Ο πρόεδρος της Β. Κορέας κάνει επίδειξη πυραύλων στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας

BBC: Ο πρόεδρος της Β. Κορέας κάνει επίδειξη πυραύλων στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: aljazeera.com

Επίδειξη ισχύος έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιδεικνύοντας τα τελευταία όπλα της Βόρειας Κορέας στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου την Τετάρτη.

Η Πιονγκγιάνγκ προσκάλεσε τη ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Σόιγκου, καθώς και Κινέζους αξιωματούχους. Θα παρευρεθούν στους εορτασμούς της Πιονγκγιάνγκ για την 70ή επέτειο της ανακωχής του Πολέμου της Κορέας, που χαρακτηρίζονται συνήθως από μαζικές στρατιωτικές παρελάσεις. Τα όπλα που εκτίθενται περιελάμβαναν τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Hwasong (ICBM). Έχοντας δοκιμαστεί με επιτυχία τον Απρίλιο, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο ICBM της χώρας που χρησιμοποιεί στερεά προωθητικά, γεγονός που το καθιστά πιο γρήγορο στην εκτόξευση από ό,τι τα υγρά καύσιμα.

Επίσης, παρουσιάστηκαν δύο νέα σχέδια drone, συμπεριλαμβανομένου ενός που μοιάζει με το κύριο επιθετικό drone που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το NK News, έναν ιστότοπο που εστιάζει στη Βόρεια Κορέα. Η επίσκεψη του κ. Σόιγκου έρχεται εν μέσω κατηγοριών ότι η Πιονγκγιάνγκ προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα για χρήση στον πόλεμό της στην Ουκρανία, έναν ισχυρισμό που τόσο η Πιονγκγιάνγκ όσο και η Μόσχα αρνούνται. Το πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι ο Κιμ και ο κ. Σόιγκου συζήτησαν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» στους τομείς της εθνικής άμυνας και στο περιβάλλον διεθνούς ασφάλειας.

Η επίσκεψη των αντιπροσωπειών για την Ημέρα της Νίκης της Βόρειας Κορέας, όπως αποκαλείται το τέλος των εχθροπραξιών στο Βορρά το 1953, αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Οι Κορεάτες εξακολουθούν να βρίσκονται τεχνικά σε πόλεμο επειδή δεν επιτεύχθηκε συμφωνία ειρήνης όταν έληξε η σύγκρουση. Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα είναι επί μακρόν σύμμαχοι της Βόρειας Κορέας. Η επίσκεψή τους σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανοίγει τις πόρτες σε ξένους επισκέπτες μετά την πανδημία του Covid. Η τελευταία φορά που η Πιονγκγιάνγκ προσκάλεσε ξένους κυβερνητικούς αντιπροσώπους για στρατιωτική παρέλαση ήταν τον Φεβρουάριο του 2018.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments