Πολιτική

Ανακοινώνεται Χαρδαλιάς για την Περιφέρεια Αττικής

Ανακοινώνεται Χαρδαλιάς για την Περιφέρεια Αττικής

Πηγή Φωτογραφίας: PatrisNews

Πώς κατέληξε, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά για την πολυπληθέστερη περιφέρεια στην Ελλάδα;

Εντείνονται οι διεργασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το πρόσωπο που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής. Προβάδισμα φαίνεται να έχει ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο. Ο Γιώργος Παπανικολάου, το όνομα του οποίου είχε επίσης συζητηθεί για την Περιφέρεια Αττικής, θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο Δήμο Γλυφάδας. Το κλίμα για τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη παραμένει βαρύ λόγω του γνωστού ζεϊμπέκικου εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η δυσαρέσκεια της Νέας Δημοκρατίας για τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, μετά τα ζεϊμπέκικα σε εκδήλωση στο Ζάππειο, ενώ καιγόταν η Νέα Αγχίαλος, είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή κατεύθυνσης από την Πειραιώς και την αναζήτηση νέου υποψηφίου. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο «εκλεκτός» της ΝΔ για την Περιφέρεια της Αττικής θα είναι ο νυν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επέστρεψε από την περιοδεία του σε αποθήκες πυρομαχικών σε στρατόπεδα ανά την Ελλάδα και είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Οι εξελίξεις άρχισαν να «τρέχουν» από την Κυριακή, όταν ο νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Γλυφάδας.  Πιο αναλυτικά η ανάρτησή του: «Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού. Η Γλυφάδα μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Ο κ. Παπανικολάου είχε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από την οποία ωστόσο δεν βγήκε «λευκός καπνός». Οι τελευταίες εξελίξεις «κλείδωσαν» το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής στο πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος αύριο Δευτέρα, αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του. Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, καθώς ο πρωθυπουργός αύριο θα βρίσκεται στην Κύπρο.

Πώς κατέληξε, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά για την πολυπληθέστερη περιφέρεια στην Ελλάδα;

Την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός αντίκρισε το βίντεο με το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη, ενώ οι μεγάλες φωτιές βρίσκονταν σε εξέλιξη, δυσαρεστήθηκε πολύ έντονα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκείνη τη στιγμή τελείωσε για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιώργος Πατούλης. Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη στο Ζάππειο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς υπήρχε κριτική και για τους χειρισμούς του ως περιφερειάρχης. Όλα δείχνουν ότι ο κ.Πατούλης θα συγκρουστεί συνολικότερα με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς πηγές από το περιβάλλον του, υποστηρίζουν ότι ο ίδιος θα κατέβει ως ανεξάρτητος στην Περιφέρεια Αττικής, μετρώντας τις δυνάμεις του με τον Νίκο Χαρδαλιά. Όσο για τον Νίκο Χαρδαλιά και το «χρίσμα» στο πρόσωπό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέτρησε ότι έχει δώσει πολλές μάχες με τη Νέα Δημοκρατία, διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τα αυτοδιοικητικά και έχει αποδώσει έργο σε όποια θέση και αν τοποθετήθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments