Ελλάδα

Κ. Χατζηδάκης για παραλίες: Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα

Κ. Χατζηδάκης για παραλίες: Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην χαριστεί στους παραχωρησιούχους που δεν τηρούν τις συμφωνίες τους με το Δημόσιο για τις παραλίες, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην χαριστεί στους παραχωρησιούχους που δεν τηρούν τις συμφωνίες τους με το Δημόσιο για τις παραλίες, τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή.

«Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων σε σχέση με τις παραλίες και την παροχή υπηρεσιών από αυτούς σε παραλίες. Εκείνο για το οποίο γίνονται παράπονα και το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους που γίνονται τις τελευταίες μέρες, στην Πάρο τουλάχιστον, είναι ότι δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών. Το ζήτημα είναι σαφές από την πλευρά της Πολιτείας, η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Τετάρτης.

Και ξεκαθάρισε: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα, όπως έχει λεχθεί και στο παρελθόν για άλλη υπόθεση, αυτούς τους παραχωρησιούχους, γιατί πρώτον, δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε, να μη γίνονται σεβαστά που οι ίδιοι υπέγραψαν, δεύτερον, δεν γίνεται νοητό να ανεχόμαστε κάτι που αποβαίνει εις βάρος του τουριστικού προϊόντος της χώρας και τρίτον, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό κάτι το οποίο είναι πέρα από τις προβλέψεις του νόμου».

Όπως επισήμανε, η καινούργια Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας ξεκίνησε αμέσως τη δουλειά της και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν «για να γίνουν αυτά τα οποία οφείλουμε και στη συνείδησή μας αλλά και στους Έλληνες πολίτες».

ʁɑϓnjőϋɁ ʅъՑ`(ʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKINISSI)

Σαρωτικοί έλεγχοι 

Νωρίτερα, ο υπουργός είχε δώσει εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για την διασφάλιση της τήρησης που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ελέγχων που ήδη διεξάγονται και ύστερα από τις καταγγελίες που υπεβλήθησαν για την μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου, στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας Σύρου έκαναν αυτοψίες στο διάστημα 21 – 24 Ιουλίου, διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις και προχωρούν άμεσα στην έκδοση πρωτοκόλλων απομάκρυνσης τριών επιχειρήσεων από αυτές.

«Σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι. Έδωσα εντολή στη νέα Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Ν. Κόλλια έτσι ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων, ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», τόνισε ο υπουργός.

Πάρος: Βγήκαν οι ξαπλώστρες από μεγάλο μέρος της παραλίας Μικρή Σάντα Μαρία

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα που διατηρεί η «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες» (που έχει γίνει γνωστή ως κίνημα της πετσέτας), ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη μικρή Σάντα Μαρία της Πάρου, μάζεψε σήμερα τις περισσότερες από τις ξαπλώστρες που είχε τοποθετήσει στην παραλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments