Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει «στροφές» για τις δημοτικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεβάζει «στροφές» για τις δημοτικές εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη.

Οι εκλογές για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέχουν λιγότερο από δυόμισι μήνες και στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, παρά τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες, οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ, με τις διαβουλεύσεις να είναι πυρετώδεις. Τα πρόσωπα-κλειδιά για τις περισσότερες περιφέρειες έχουν ανακοινωθεί, όπως και για τους περισσότερους μεγάλους δήμους της χώρας, με τις τελευταίες εκκρεμότητες να κλείνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μέσα στα επόμενα 24ωρα, πάντως, αναμένεται να κλείσει και η «τρύπα» στον Δήμο της Αθήνας. Στο μεταξύ, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της Π.Γ. όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή του διαρκούς συνεδρίου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηρίζει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη. Μάλιστα, όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που θα επέτρεπαν τη συσπείρωση μιας ευρύτερης προοδευτικής δύναμης. Μέχρι στιγμής, δύο περιοχές φαίνεται να συγκλίνουν με τη Χαριλάου Τρικούπη. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιπολίτευση στηρίζει τον Δημήτρη Κουρέτα, καθηγητή στη Σχολή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητης Περιφερειακής Ένωσης. Επίσης, συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και ήταν υποψήφιος στην επαρχία Λάρισας το 2006 με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η δεύτερη περιφέρεια όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Σ. στηρίζει κάποιον που υποστηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ είναι η Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελπίδων στη Δυτική Μακεδονία. Μανώλης Μάκαρης, γιατρός στην Πελοπόννησο.

Στην περιοχή της χερσονήσου της Πελοποννήσου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη, ιατρού και καρδιολόγου, ο οποίος είναι διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, εκλεγμένος διευθυντής του Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και έχει αναλάβει αρκετές μάχες  για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Στο παρελθόν διετέλεσε δήμαρχος Παλλήνης και εκπροσώπησε την παράταξη Ανοιχτός Δήμος και Εργαζόμενοι Πολίτες στην Καλαμάτα. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε το «χρίσμα» στη Χρύσα Καραγιάννη.

Είναι πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, καθώς και μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων. Είναι, επίσης, μέλος του Δ.Σ. της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ρόδου και του Συλλόγου «Ροδαυγή» για παιδιά που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στη μάχη των περιφερειακών εκλογών ως επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ μπήκε εκ νέου ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Στην Κρήτη, στην αυτοδιοικητική μάχη μπαίνει και ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην δήμαρχος του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου, προερχόμενος από την Προοδευτική Συμμαχία Σπύρος Δανέλλης.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου υποψήφιος περιφερειάρχης με την αυτοδιοικητική παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών θα είναι ο Γιάννης Στέφος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα Ιωάννινα. Στη Στερεά Ελλάδα υποψήφιος με την Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση θα είναι ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας και περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκλέτσος. Με το βλέμμα στραμμένο στις 10 Σεπτεμβρίου, βγήκε χθες «στον αέρα» η καμπάνια του κόμματος για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης της νέας ηγεσίας. Με σύνθημα «10 Σεπτεμβρίου συμμετέχω-Το αύριο ξεκινά από εμάς» η Κουμουνδούρου ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών με σκοπό τη μαζική, όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, συμμετοχή στις κάλπες του Σεπτεμβρίου. Ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η μετατροπή της εσωκομματικής κάλπης σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, απευθυνόμενο στην πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments