Διεθνή

Πολωνία και Λιθουανία φοβούνται ρωσική προβοκάτσια

Πολωνία και Λιθουανία φοβούνται ρωσική προβοκάτσια

Πηγή Φωτογραφίας: newsbeast.gr

H Πολωνία και η Λιθουανία εκφράζουν ανησυχίες για την άνοδο της έντασης στα ανατολικά τους σύνορα

Το Βίλνιους και η Βαρσοβία ανησυχούν για την άνοδο της έντασης στα ανατολικά τους σύνορα: η Βαρσοβία καταγγέλλει τις προκλήσεις και ενισχύει τις ικανότητές της επιτήρησης.

Η Πολωνία και η Λιθουανία ανησυχούν για την αύξηση της έντασης στα ανατολικά τους σύνορα.

Αυτή την Τρίτη, δύο λευκορωσικά ελικόπτερα διείσδυσαν λίγα χιλιόμετρα σε χαμηλό ύψος εντός του πολωνικού εναέριου χώρου.

Η Βαρσοβία ανακοινώνει την ενίσχυση των ικανοτήτων επιτήρησής της στην περιοχή.

Ο Mateusz Morawiecki, Πολωνός πρωθυπουργός δήλωσε: «Η Ρωσία και η Λευκορωσία αυξάνουν την πίεση στα σύνορα, αυξάνοντας τις προκλήσεις. Στόχος τους είναι να αποσταθεροποιήσουν, να σπείρουν χάος, αβεβαιότητα, ελπίζοντας να δείξουν την αδυναμία της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ και όλων των εταίρων μας στο ΝΑΤΟ».

Ο Gitanas Nauseda, Πρόεδρος της Λιθουανίας τόνισε ότι «οι μαχητές του Wagner βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λευκορωσία. Είναι προφανές σε όλους. Είναι επίσης προφανές ότι ο αριθμός τους δεν είναι οριστικός και σχεδιάζεται να αναπτυχθούν έως και 10.000 μαχητές. Ακόμα κι αν δεν λάβουν καμία συγκεκριμένη δράση , η παρουσία τους και μόνο σε αυτόν τον τόπο συνιστά επιδείνωση της ασφάλειας και αύξηση της έντασης. Ως εκ τούτου, πρέπει να τους απαντήσουμε κατάλληλα».

Ο Mateauz Morawiecki και ο Ginanas Nauseda μίλησαν στο Σουβάλκι, το πολωνικό χωριό που δίνει το όνομα στο διάδρομο μεταξύ Καλίνγκραντ και Λευκορωσίας που χωρίζει τα κράτη της Βαλτικής από την Πολωνία. Πρόκειται για μια από τις κύριες γραμμές έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και του μετασοβιετικού χώρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments