Ελλάδα

Εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας»: 17 επιχειρηματίες στα Φαλάσαρνα χωρίς άδεια

Εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας»: 17 επιχειρηματίες στα Φαλάσαρνα χωρίς άδεια

Πηγή Φωτογραφίας: Elizabeth Estate Agency

Οι ξαπλώστρες καλύπτουν σχεδόν το 80% της παραλίας.

Χωρίς άδεια χρήσης του αιγιαλού πιάστηκαν στα Φαλάσαρνα της Κρήτης και οι 17 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η παραλία συνεχίζει να είναι γεμάτη από ομπρελοκαθίσματα με τους επιχειρηματίες να ρίχνουν την ευθύνη στο δήμο και την κτηματική υπηρεσία.

«Οι υπηρεσίες δεν θέλανε για κάποιο λόγο που είμαστε επιχειρηματίες τόσα χρόνια να μας δώσουν την άδεια. Ο λόγος θα φανεί. Ο δήμος έχει άδεια; Ναι, τυχαίνει να έχει μόνο ο δήμος άδεια» ανέφερε ο Φώτης Ανουσάκης, ιδιοκτήτης beach bar στα Φαλάσαρνα.

Δεκαεπτά επιχειρηματίες πέρασαν από αυτόφωρο, ενώ αναμένεται η επιβολή διοικητικών μέτρων.

Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Save Falasarna τονίζεται ότι τετράτροχες γουρούνες «θερίζουν» τις αμμοθίνες στην παραλία, ενώ καταγγέλλεται υπέρβαση του αριθμού των επιτρεπόμενων jet ski, και κατάληψη κατά 80% της παραλίας με ομπρελοκαθίσματα όταν το όριο για περιοχές Natura είναι στο 30%.

Οι επιχειρηματίες στα Φαλάσαρνα υποστηρίζουν ότι ανέκαθεν αφήνουν χώρο στην παραλία προκειμένου να βάλουν ομπρέλες όσοι δεν επιθυμούν να κάτσουν στις δικές τους ή στις ξαπλώστρες.

Παρέμβαση πολιτών σε beach bar στη Νικήτη Χαλκιδικής Την ίδια στιγμή, σε Ποτίδαια και Νικήτη στη Χαλκιδική οι κάτοικοι βγήκαν σήμερα στους δρόμους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν να την κατάσταση που επικρατεί.

Ομάδα πολιτών στη Νικήτη, πραγματοποίησε παρέμβαση σε beach bar, όπου ενημέρωσε τους λουόμενους για το σοβαρό πρόβλημα της προσβασιμότητας στις παραλίες, ενώ σε ολόκληρο το μήκος παραλιακό μέτωπο της περιοχής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και καταγραφή του προβλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments