Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονίζει η μαρτυρία φίλου του Μιχάλη – «Συγγνώμη αδερφέ, δεν τα κατάφερα»

Νέα Φιλαδέλφεια: Συγκλονίζει η μαρτυρία φίλου του Μιχάλη – «Συγγνώμη αδερφέ, δεν τα κατάφερα»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Όταν ξέσπασαν τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας, βρέθηκε να τρέχει μαζί με τον φίλο του για να ξεφύγει

Φίλος του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, συντετριμμένος, ζητά συγγνώμη που δεν κατόρθωσε να κρατήσει στη ζωή τον άτυχο 29χρονο που δολοφονήθηκε από τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω, τίποτα άλλο», είπε αρχικά με τρεμάμενη φωνή στον ΑΝΤ1 για το μοιραίο βράδυ της φονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Χρήστος, φίλος τους 29χρονου και φίλαθλος της ΑΕΚ, που βρέθηκε δίπλα στον νεαρό Μιχάλη μέχρι το τέλος.

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ”αδερφέ χτυπήθηκα” και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… Και να είναι εκείνο το παιδί. Τον Μιχάλη τον γνωρίζω από το γήπεδο στην ίδια κερκίδα, εκδρομές, μαζί φαγητό, μαζί στις καφετέριες μαζί εδώ στη γειτονιά μας στη Φιλαδέλφεια» περιέγραψε.

Όταν ξέσπασαν τα αιματηρά επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε να τρέχει μαζί με τον φίλο του για να ξεφύγει. Σοκαρισμένος διηγήθηκε στον ΑΝΤ1 τη στιγμή που ο φίλος του τραυματίστηκε από μαχαίρι. Διένυσαν μια απόσταση 100 μέτρων και βρήκαν καταφύγιο σε ένα περίπτερο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Ο Χρήστος ανέφερε για τον θανάσιμο τραυματισμό του φίλου του: «Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισέ στο περίπτερο το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί».

Ο Χρήστος έφυγε με το μηχανάκι του για να αναζητήσει ασθενοφόρο. «Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα πουθενά, καλούσαμε… Από ό,τι μάθαμε η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες μάθαμε τέτοια πράγματα. Εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκέλειας το οποίο το βρήκα κατά λάθος. Ο άνθρωπος είχε σχολάσει. Τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος και χάνουμε τον άνθρωπό μας και έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο».

«Δεν είχε πειράξει ποτέ άνθρωπο. Η αγάπη του για την ομάδα … Ήταν εκεί πέρα … Ήτανε στη βόλτα του, αυτό. Η ομάδα είναι οικογένεια όποιος κι αν είναι δίπλα είναι αδερφός. Είμαστε δύο μέρες άυπνοι» πρόσθεσε ο Χρήστος ο οποίος είπε ότι περιμένει δικαίωση.

Για τον 29χρονο Μιχάλη, μίλησε και ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Το παιδί είναι ένα παιδί από αυτά που δεν είχε τρωτά. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί ένα πάρα πολύ καλό, παιδί εργατικό, έκανε τη δουλίτσα του, είχε μία διασκέδαση που λεγόταν ποδόσφαιρο και ΑΕΚ. Καλό πραγματικά παιδί από μία οικογένεια με δυσκολίες που αντιμετώπιζε με σεμνότητα τη ζωή του εξαιρετικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments