Γεωπολιτικά

Αποφαστιστικότητα για πόλεμο εναντίον της Κίνας ζητά από τις ΗΠΑ ο πρώην Ιάπωνας πρωθυπουργός

Αποφαστιστικότητα για πόλεμο εναντίον της Κίνας ζητά από τις ΗΠΑ ο πρώην Ιάπωνας πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ο Iάπωνας πρώην πρωθυπουργός Τάρο Άσο δήλωσε σήμερα ότι το δυσκολότερο περιβάλλον ασφαλείας στο στενό της Ταϊβάν σημαίνει ότι η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και άλλοι πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα, να διατρανώσουν ότι θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τη νήσο αν δεχθεί επίθεση — υπονοώντας προφανώς από την Κίνα.

«Το σημαντικότερο πράγμα τώρα είναι να εξασφαλίσουμε πως δεν θα ξεσπάσει πόλεμος στο στενό της Ταϊβάν», είπε ο κ. Άσο, αντιπρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ), σε ομιλία του στην Ταϊπέι στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής του στη νήσο.

«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και άλλες ομονοούσες χώρες να προετοιμαστούν να θέσουν σε δράση πολύ ισχυρή αποτροπή», να δείξουν «αποφασιστικότητα να δώσουν μάχη».

Ο κ. Άσο απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί ονομαστικά στην Κίνα.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο πλέον σημαντικός ιάπωνας πολιτικός που επισκέπτεται την Ταϊβάν από το 1972.

Η Κίνα θεωρεί τη νήσο επαρχία της προορισμένη να επανενωθεί μια μέρα με την ηπειρωτική χώρα, χωρίς να αποκλείει τη χρήση βίας. Η σημερινή κυβέρνηση της Ταϊβάν απορρίπτει την κινεζική θέση.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν, η Τσάι Ινγκ-γουέν, τόνισε νωρίτερα σε ομιλία της στην ίδια εκδήλωση με τον κ. Άσο πως η κυβέρνησή της έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την άμυνά της και δεν θεωρεί δεδομένη την υποστήριξη των εταίρων της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments