Αθλητισμός

Ευρωπαίος Παναθηναϊκός: Έλαμψαν με 1-0 επί της Μαρσέιγ, και προβάδισμα πρόκρισης

Ευρωπαίος Παναθηναϊκός: Έλαμψαν με 1-0 επί της Μαρσέιγ, και προβάδισμα πρόκρισης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- παε παναθηναϊκος panathinaikos fc

Έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Παναθηναϊκός! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν απόλυτα διαβασμένη και ψυχωμένη κόντρα στη Μαρσέιγ και με το γκολ του Μπερνάρ (1-0) πάει για την πρόκριση στη Γαλλία!

Ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης «έπνιξε» τη Μαρσέιγ τη Λεωφόρο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια εκείνη του Μαρθελίνο, αλλά παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επικράτησε 1-0 με το γκολ του Μπερνάρ στο 83′ και πάει στο «Βελοντρόμ » στις 15 Αυγούστου για να πάρει την πρόκριση.

Συγκλονιστική εμφάνιση από το «τριφύλλι» που έχασε τουλάχιστον έξι ευκαιρίες στο ματς έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τον Βιλένα και τον Βαγιαννίδη με τον νεαρό μπακ να… αρπάζει την ευκαιρία του από τα μαλλιά βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον προπονητή του.

Με εκπλήξεις παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μπρινιόλι στην εστία, με τους Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ στην άμυνα. Πέρεθ και Βιλένα στον άξονα με τον Τζούριτσιτς μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, ενώ τον Σπόραρ που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, πλαισίωσαν ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς και ο Ντάνιελ Μαντσίνι.

Από την άλλη πλευρά ο Μαρθελίνο έριξε στο παιχνίδι όλα του τα… όπλα! Πάου Λόπεθ τερματοφύλακας, με την άμυνα να απαρτίζεται από τους Κλος, Ζιγκό, Μπαλέρντι και Ρενάν Λόντι. Σε ρόλο «εξαριού» ο Κοντονγκμπιά, που είχε δίπλα του τον Βερτού, ενώ οι τρεις πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ, ήταν οι Σαρ, Ουναχί και Εντιαγέ.

To ματς:

Πολύ καλά διαβασμένος ο Παναθηναϊκός με τους ποδοσφαιριστές του να είναι αρκετά παθιασμένοι και να πηγαίνουν από την αρχή του ματς πρώτοι στην μπάλα, έχοντας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Απόρροια του ασφυκτικού πρέσινγκ από τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Τζέφρι Κοντονγκμπία για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μαντσίνι.

Ο Παναθηναϊκός δεν… μάσησε και διατήρησε την κατοχή της μπάλας, με τη Μαρσέιγ να μοιάζει «εγκλωβισμένη» στο δικό της μισό γήπεδο. Η πρώτη απειλή ήρθε στον 10′ για την άμυνα των Μασσαλών. Υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας, με τον Βιλένα να αλλάζει για τον Βαγιαννίδη, αυτός έπαιξε το ένα-δύο με τον Τζούριτσιτς, ο Λόντι δεν έκοψε σωστά με την μπάλα να στρώνεται έξω από την περιοχή στον Πέρεθ το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Το μομέντουμ διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα για τον Παναθηναϊκό, με τους παίκτες του να βγάζουν πολλή ενέργεια και να μην αφήνουν καθόλου εκείνους της Μαρσέιγ να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Στο 19′ από κόρνερ που κέρδισε ο Βαγιαννίδης και εκτέλεσε ο Τζούριτσιτς, ο Γεντβάι προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά η οποία δεν ήταν καλή και πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα η Μαρσέιγ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 21′ έχασε την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς. Καλή κυκλοφορία και γρήγορο ξεδίπλωμα από τους φιλοξενούμενους, σέντρα του Ουνάχι, που ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση, αλλά ο αφύλακτος Ομπαμεγιάνγκ αστόχησε με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι.

Η ένταση δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να υπάρχει στο χορτάρι, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και της Μαρσέιγ να πηγαίνουν στην μπάλα δυνατά και τον Κόβακτς να δείχνει στο 31′ την κίτρινη κάρτα στον Μπαλέρντι για μαρκάρισμα στον Βέρμπιτς ο οποίος κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικό σημείο για τους γηπεοδούχους. Ο Μάγκνουσον ωστόσο που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο τείχος με έναν ακόμη κίνδυνο για την εστία του Λόπεθ να περνά «αναίμακτα».

Το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός του πρώτου ημιχρόνου ήταν εκείνο του 44ου λεπτού. Ο Ουνάχι, έκλεισε προς τα μέσα ξεμαρκαρίστηκε δοκίμασε να νικήσει τον Μπρινιόλι με το δεξί με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ιταλού και τον διαιτητή λίγο αργότερα να σφυρίζει το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να είναι… τούρμπο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή, όπως και ο Μαρθελίνο. Η ένταση δεν έλειψε ούτε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τους «πράσινους» να εξακολουθούν να κερδίζουν τις μονομαχίες. Στο 48′ ο Σπόραρ πήρε την μπάλα αλλά άργησε να εκτελέσει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο κίνδυνος για την άμυνα των Μασσαλών πέρασε έπειτα από κακό τελείωμα του Τζούριτσιτς.

Οι παίκτες του Μαρθελίνο, προσπάθησαν να «ξεμυτίσουν» και στο 50′ με τον Ουναχί να κάνει την ίδια κίνηση και να σουτάρει ο Γεντβάι έβαλε σωτήρια το κεφάλι του σταματώντας την πορεία της μπάλας ενό ο Κλάους στο ριμπάουντ την έστειλε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός από το σημείο εκείνο και έπειτα έπιασε τη Μαρσέιγ από τον… λαιμό με κάθε του επίθεση να είναι πολλά υποσχόμενη. Στο 53′ Ο Βαγιαννίδης έπαιξε το ένα-δύο με τον Μαντσίνι, εξαιρετικό γύρισμα του τελευταίου προς τον λατίνο εξτρέμ που πιάνει… αέρα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ γύρισε την μπάλα στον Βιλένα, ο Ολλανδός έκανε άψογη προσποίηση αφήνοντας την μπάλα στον Μαντσίνι, αλλά το τελείωμα του Αργεντινού, μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από την εστία.

Ξανά οι… αγριεμένοι γηπεδούχοι στο προσκήνιο μετά από δύο λεπτά με μια έξυπνη κεφαλιά-ψαράκι του Βιλένα από δύσκολο σημείο να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Με τη Λεωφόρο να… φλέγεται και τον Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικός ήρθε και η αλλαγή στο αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Τζούριτσιτς τσίμπησε την μπάλα στο κέντρο και ο ήδη «κιτρινισμένος» Κοντονγκμπιά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη αναγκάζοντας τον Μαρθελίνο σε έξαλλη κατάσταση να φωνάζει εσπευσμένα τον Ρονζιέ να μπει στο ματς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments