Γεωπολιτικά

Μόσχα: Δηλώνει ότι μια «ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία είναι δυνατή», αλλά θέτει όρους

Μόσχα: Δηλώνει ότι μια «ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία είναι δυνατή», αλλά θέτει όρους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έθεσε όρους που η ουκρανική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί

Μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία είναι δυνατή, μόνο εάν το Κίεβο σταματήσει τις εχθροπραξίες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, διεμήνυσε την Πέμπτη στο TASS ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν, θέτοντας όρους που η ουκρανική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί. 

«Οι νέες εδαφικές πραγματικότητες πρέπει να αναγνωριστούν, η αποστρατικοποίηση και η ‘’αποναζιστικοποίηση’’ της Ουκρανίας και τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών μειονοτήτων της πρέπει να διασφαλιστούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου», ήταν το τελεσίγραφο του Γκαλουζίν προς το Κίεβο.

«Εκ μέρους μας, συνεχίζουμε να διατηρούμε τη θέση αρχών μας ότι μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση είναι δυνατή μόνο εάν το καθεστώς του Κιέβου σταματήσει τις εχθροπραξίες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ οι δυτικοί χορηγοί του σταματήσουν να τροφοδοτούν τον ουκρανικό στρατό με όπλα», δήλωσε ο Γκαλουζίν σε συνέντευξη στο TASS.

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, «τα αρχικά θεμέλια της κυριαρχίας της Ουκρανίας – η ουδέτερη συμμόρφωση να παραμείνει εκτός μπλοκ (σ.σ ΝΑΤΟ – ΕΕ) και το μη πυρηνικό καθεστώς της – πρέπει να επιβεβαιωθούν για να επιτευχθεί αυτή η διευθέτηση (της σύγκρουσης)».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments