Διεθνή

Στον βορρά οι Ευρωπαίοι τουρίστες για να αποφύγουν τους καύσωνες

Στον βορρά οι Ευρωπαίοι τουρίστες για να αποφύγουν τους καύσωνες

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Οι τουρίστες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναμένεται να στραφούν προς τη βόρεια Ευρώπη τα επόμενα χρόνια για τις διακοπές τους, αφού το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτήθηκε από εκτεταμένους καταστραφικούς καύσωνες πλήττοντας τη νότια Ευρώπη.

Η περιοχή της Μεσογείου παρέμεινε, βέβαια, το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό τουριστικό σημείο της Ευρώπης, αλλά οι κρατήσεις για χώρες όπως η Δανία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία αυξάνονται σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Mastercard.

Παράγοντες όπως οι φθηνότερες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και τα ασθενέστερα νομίσματα στη Σκανδιναβία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες στον κόσμο, η TUI, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κλιματική αλλαγή είναι αυτή που θα οδηγήσει τους περισσότερους τουρίστες προς το βορρά.

Είναι πιθανό η ταξιδιωτική περίοδος να μετατοπιστεί, να ξεκινά νωρίτερα την άνοιξη και να τελειώνει το φθινόπωρο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, στους δημοσιογράφους. Η εταιρία του, υποστηρίζει,  θα μπορούσε επίσης να προσφέρει περισσότερα πακέτα διακοπών προς τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ολλανδία, την Πολωνία και το Βέλγιο.

«Θα πάμε στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου και στην πραγματικότητα ρώτησα τους συναδέλφους μου, ίσως θα έπρεπε να το ανοίξουμε μέχρι το τέλος του έτους, έως ή μετά τα Χριστούγεννα»,  δήλωσε ο Ebel επίσης.

«Μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες για ανάπτυξη», είπε.

Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος δήλωνε τα παραπάνω, η TUI είχε ανακοινώσει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομικό κόστος της τάξης των 25 εκατ. ευρώ λόγω των πυρκαγιών στη Ρόδο σύμφωνα με το euractiv.gr

Οι τουριστικοί πράκτορες σε μέρη όπως η βόρεια Νορβηγία βλέπουν επίσης αυξημένη ζήτηση.

Οι περιφερειακές τουριστικές πληροφορίες για το Vesteraalen, μια νησιωτική περιοχή στη Βόρεια Νορβηγία, δήλωσαν ότι είχαν επισκέπτες από την κεντρική και νότια Ευρώπη που ήρθαν στη Νορβηγία για να ξεφύγουν από τον καύσωνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία περισσότερων απευθείας αεροπορικών δρομολογίων προς τη Βόρεια Νορβηγία, ανέφερε.

Ο Fabio Scaglione και ο Diego Bruno επισκέφθηκαν τη Στοκχόλμη από το Τορίνο της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα μαζί με περίπου 20 άλλους σε ένα ταξίδι που διοργάνωσε ένα ιταλικό ταξιδιωτικό γραφείο σύμφωνα με το euractiv.gr

«Πέρυσι πήγαμε στη Νότια Ισπανία και είχε πολύ ζέστη, φέτος αποφασίσαμε να πάμε σε ένα πιο δροσερό μέρος», δήλωσε ο Bruno.

Η Heather Storgaard, τουρίστρια από τη Σκωτία, προγραμμάτισε τις φετινές καλοκαιρινές της διακοπές στη Δανία, με μια στάση στη Βόρεια Γερμανία. Ο ζεστός καιρός την εμπόδιζε να πάει πιο νότια τα τελευταία πέντε χρόνια, είπε.

«Προηγουμένως είχαμε πάει στη Γαλλία, στην Ιταλία, στους κανονικούς καλοκαιρινούς προορισμούς και είχα φτάσει στο σημείο να αισθάνομαι πραγματικά άρρωστη», είπε.

«Ακόμα και η Γερμανία και η Ελβετία είναι πολύ νότια – σε αυτές τις χώρες ήταν το περσινό μας ταξίδι και ήταν ακόμα πολύ ζεστά».

Η Margit Wissenbach, μια Γερμανίδα που ζει στη Δανία, επισκέφθηκε φέτος τη Σουηδία με σκοπό να κάνει πεζοπορία, ενώ παράλληλα έκανε εκδρομές σε πόλεις όπως το Γκέτεμποργκ.

Η Wissenbach βρίσκεται συχνά στην Ιταλία λόγω εργασίας, όμως δήλωσε ότι προτιμά τον βορρά για διακοπές. «Προτιμώ να περπατάω στη βροχή παρά σε φούρνο», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments