Ελλάδα

Τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου ανέλαβε η ΕΥΑΘ ΑΕ, ρίχνοντας στη «μάχη» το πλωτό «Αλκίππη»

Τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου ανέλαβε η ΕΥΑΘ ΑΕ, ρίχνοντας στη «μάχη» το πλωτό «Αλκίππη»

Πηγή Φωτογραφίας: Εφημερίδα Μακεδονία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σε περίπτωση ανάγκης το σκάφος μπορεί να εκτελέσει εργασίες μέχρι την Αγία Τριάδα και γύρω από τα Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα, ενώ είναι εξοπλισμένο με ειδικά διαμορφωμένους κάδους για ποσότητες απορριμμάτων πλέον των 15 m3.

Τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου από επιπλέοντα αντικείμενα ανέλαβε και φέτος για τον μήνα Αύγουστο η ΕΥΑΘ ΑΕ, ρίχνοντας στη «μάχη» το ειδικό πλωτό «Αλκίππη», πέντε φορές την εβδομάδα, επί ένα εξάωρο κάθε φορά, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του υφυπουργού Εσωτερικών για ένα καθαρό θαλάσσιο, για τους πολίτες τη Θεσσαλονίκης και τους επισκέπτες της εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Το ειδικό πλωτό μέσο «Αλκίππη», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ ΑΕ, αποπλέει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε ώρες κατά τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις κι ενημέρωση για φόρτο απορριμμάτων στην περιοχή και κινείται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου μέχρι την περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.

Σε περίπτωση ανάγκης το σκάφος μπορεί να εκτελέσει εργασίες μέχρι την Αγία Τριάδα και γύρω από τα Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα, ενώ είναι εξοπλισμένο με ειδικά διαμορφωμένους κάδους για ποσότητες απορριμμάτων πλέον των 15 m3. Η τελική διάθεση των αποβλήτων που συλλέγονται γίνεται ανάλογα με το είδος τους και έτσι -μεταξύ άλλων- τα στερεά απορρίμματα διατίθενται προς εναλλακτική διαχείριση σε εγκεκριμένους φορείς και τα απόβλητα λιπαντικών ελαίων οδηγούνται σε εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης προς περαιτέρω αξιοποίηση.

«Η εταιρεία μας πρωτοστατεί ήδη από το 2010 στις δράσεις καθαρισμού του κόλπου από επιπλέοντα αντικείμενα και τυχόν φαινόμενα επιφανειακής ρύπανσης, σταθερή στη δέσμευσή της για “επιστροφή” προστιθέμενης αξίας στην τοπική κοινωνία, βιώσιμη ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται και υποστήριξη όλων των επιμέρους δράσεων κυκλικής οικονομίας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ ΑΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.