Διεθνή

Η μεταναστευτική φορτηγίδα του Σούνακ “προσβλήθηκε” από βακτήριο

Η μεταναστευτική φορτηγίδα του Σούνακ “προσβλήθηκε” από βακτήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Το βακτήριο εντοπίστηκε στην παροχή νερού και η υπόθεση της φορτηγίδας κινδυνεύει να οδηγηθεί σε φιάσκο.

Οι βρετανικές αρχές απομάκρυναν μετανάστες από μια φορτηγίδα στις νότιες ακτές της Μεγάλης Βρετανίας μετά τον εντοπισμό του βακτηρίου Legionella στην παροχή νερού.

Από τη Δευτέρα, μετανάστες είχαν αρχίσει να μεταφέρονται στην τριώροφη φορτηγίδα Bibby Stockholm, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 500 άτομα σε περισσότερα από 200 υπνοδωμάτια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη μείωση του κόστους στήριξης των αιτούντων άσυλο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμενόταν να φτάσουν και άλλοι μετανάστες.

Το Sky News ανέφερε ότι το βακτήριο εντοπίστηκε στην παροχή νερού και όσοι επέβαιναν στη φορτηγίδα απομακρύνθηκαν προληπτικά.

Το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει τη νόσο των Λεγεωνάριων, μια πνευμονική λοίμωξη που η εθνική υπηρεσία υγείας περιγράφει ως ασυνήθιστη αλλά «πολύ σοβαρή».

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την κυβέρνηση για το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι, για την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ, πρέπει να γίνεται μεταφορά προσφύγων και μεταναστών -εν αναμονή της έγκρισης ή της απόρριψης του αιτήματος χορήγησης ασύλου- στη Νήσο της Αναλήψεως (Ascension Island), ένα απρόσιτο νησί στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, σε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων από τις ακτές της Αφρικής και 2.300 χιλιομέτρων από εκείνες της Νότιας Αμερικής, το οποίο ανήκει στο βρετανικό υπερπόντιο έδαφος της Νήσου της Αγίας Ελένης (όπου εξορίστηκε ο Ναπολέων) που βρίσκεται 1.287 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά. Όπως αναφέρει, δε, ο Ματέο Περσιβάλε της Corriere della Sera σε ανταπόκρισή του από το Λονδίνο, ο Κάρολος Δαρβίνος που το επισκέφτηκε το 1836 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με το πολεμικό ιστιοφόρο «Beagle», το χαρακτήρισε ως «φριχτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments